Copa d’Àfrica de Nacions, Costa d’Ivori-Nigèria 0-1

Una defensa férrea i un penal guanyat per Osimhen van ser determinants per als Eagles, que van ocupar el primer lloc. El capità lidera el seu equip davant Guinea Bissau: victòria per 4-2 amb tres gols de l’antic lateral.

Actualitzacions sense cap ordre particular des d’Abidjan: hi ha un Egipte fins i tot sense Salah, Kudus és un diable fins i tot quan no porta la samarreta de West Ham, el valor de mercat de Marmoush està destinat a créixer. A més: si demà Cap Verd guanya Moçambic, matemàticament serà primer del grup B de la Copa d’Àfrica de Nacions. Tenint en compte les premisses, l’exhibició és conseqüent: s’acaba 2-2 entre Egipte i Ghana, tots dos es mantenen en la carrera pel pas als vuitens de final (però per a Williams i els seus companys, la victòria contra Moçambic a l’última ronda és obligatòria), Kudus i Marmoush són els millors del camp. I Salah va resultar ferit, però la gravetat de l’aturada resta per valorar. A la tarda, però, van agafar el vol les Super Eagles: un cop nigerià en el partit més complicat, el contra l’amfitriona Costa d’Ivori. Biancoverdi ara ocupa el primer lloc del grup A, amb 4 punts: ha acabat 1-0 a Abidjan. La segona jornada de la fase de grups també corona Emilio Nsue, capità de Guinea Equatorial. El número 10, que ha jugat de lateral al llarg de la seva carrera, es va convertir en davanter fa tres temporades i segueix marcant la diferència amb 34 anys, és imparable per a la defensa de Guinea Bissau: acaba 4-2 per a l’equip del tècnic Juan Micha. , hat-trick de Nsue que porta el seu equip al capdavant del braç amb Nigèria.

Egipte-GHANA 2-2

Desafiament inspirador entre atacs: Salah-Marmoush contra la vivacitat de Kudus i Williams que inspiren Jordan Ayew. Però la por a perdre (i, per tant, trobar-se a un peu i mig fora de la Copa) és molta. Resultat: 45′ adormit, només un xut amb la dreta d’Ashour. La primera notícia real és el nocaut de flexors de Salah que surt dos minuts abans del descans: l’egipci, però, no dramatitza en el moment de la substitució, probablement perquè s’ha aturat a temps. Un instant més tard, Ghana llampa amb el primer xut a la porteria, el llançament angulat amb l’esquerra de Kudus guanya l’avantatge. A la segona part aquí hi ha Egipte: Abdelmonem marca però està fora de joc, Ofori està atent a Marmoush. Però és l’assaig general del sorteig, que Marmoush troba a mig camí aprofitant una desafortunada passada enrere de Williams, essencialment una assistència al davanter de l’Eintracht que marca a porta buida. Ghana en problemes? No, al minut 70 ja era el 2-1. Kudus sempre al centre: entrada a l’àrea i xut agut amb l’esquerra. Però ara els plans estan fora: 4 minuts després es torna a igualar amb una altra ximpleria defensiva (aquesta vegada del substitut Bukari) i una còmoda recuperació de Mostafa Mohamed, Egipte, amb el 2-2. Al minut 96, Ofori diu que no a Ashour i manté Ghana en cursa per als vuitens de final.

Costa d’Ivori-Nigèria 0-1

Els Elefants van fer una mala impressió davant el símbol nacional Didier Drogba, perplex a la grada. En canvi, Nigèria va tenir una mostra sòlida, contenint els atacs ivorians i construint la primera oportunitat a 8: Chukwueze va disparar Osimhen esplèndidament, mig lob amb el peu esquerre mal calibrat. A l’altre costat Kouamé de seguida fa volea, però Nwabali la tanca a córner. A la mitja hora, el gran xut de Seko Fofana fa que el porter nigerià respongui. L’equilibri s’ha trencat a l’inici de la segona part quan Diomande ha disparat Osimhen a l’àrea d’Ivori: penal per als Super Eagles, el capità Troost-Ekong no s’ha equivocat. La reacció de l’equip local s’ha confiat als esclats del substitut Pepe (que ha lluitat per desfer-se) i a les iniciatives de Fofana des de la vora que ha fallat els pals. Els 9 minuts de descompte no desconcentren el mur nigerià: és un cop d’estat que val la pena avançar i arribar al cim. Costa d’Ivori ara no pot fallar a l’última ronda contra Guinea Equatorial.

Guinea Equatorial-Guinea Bissau 4-2

D’entrada, el millor ha estat Nsue: el número 10 de Guinea Equatorial ha trencat el marcador al minut 21. La defensa contraria s’equivoca i l’atacant de l’Intercity, club de tercera divisió espanyola, n’aprofita. La seva història és increïble: des del canvi de rol a la samarreta d’Espanya que es llueix a les seleccions juvenils. Amb Rojita va ser campió d’Europa sub-19 i sub-21. La reacció dels de Baciro Candé va arribar un quart d’hora després. Franculino entra a l’àrea, el defensa Orozco no té sort: l’anticipa i la pilota acaba a la xarxa. És un propi gol. Just abans del descans, un episodi dubtós: el molt ràpid Franculino va aterrar per Coco. L’àrbitre atorga el penal, després crida al VAR i anul·la la decisió. Tan bon punt torna a començar la segona part, Guinea Equatorial fa el 2-1: Miranda remata de volea la despesa del porter i corre a celebrar. Al minut 51 el porter de Guinea-Bissau s’ha equivocat, sortint malament al centre de Ndong, l’habitual Nsue ha fet el 3-1. L’equip del tècnic Juan Micha s’escampa gràcies a una assistència del migcampista del Monza Machin, que troba el seu capità en la línia de fora de joc: el 4-1. En el temps de descompte, els de Baciro Candé escurcen el marcador, marca Zé Turbo: un davanter nascut el 96 procedent del juvenil de l’Inter.