Cagliari-Lazio 1-3: en pròpia porta de Deiola i gols d’Immobile i Felipe Anderson

L’equip de Sarri s’ha imposat amb gols del capità, Felipe Anderson i autogol de Deiola. Gaetano no és suficient per als rossoblù

La Lazio torna a l’èxit i es rellança a la cursa de la Champions aprofitant l’efecte Càller, on passa de nou (novè èxit en els darrers deu partits fora de casa a Sardenya per als Biancocelesti). En canvi, el Càller es va enfonsar, patint la seva quarta derrota consecutiva, esbroncat, però també convidat a començar de nou al final pels seus aficionats. Merescuda victòria de la Lazio que torna a proposar un partit més convincent i productiu respecte a les últimes sortides. Encara lluny de la seva millor versió, però encara suficient davant un equip del Càller massa ajustat al principi i després excessivament desequilibrat a la segona part.

deiola trampes

El guió del partit, almenys a la primera part, està escrit abans que comenci. Ranieri llança un Cagliari massa prudent. Amb un 3-4-2-1 amb tracció posterior, la tasca del qual és clarament esperar a la Lazio a la seva meitat del terreny de joc, tancar-los i començar de nou al contraatac. L’equip de Sarri, que per naturalesa sempre intenta jugar el joc, es col·loca així al centre del ring i dirigeix ​​el joc com vol. Ho aconsegueix durant llargs trams de la primera part també perquè, respecte al passat recent, hi ha un canvi important en la seva manera de jugar. Els biancocelesti busquen més una verticalització immediata que un fraseig ajustat per arribar a la porteria rival. Els migcampistes, sobretot Cataldi, tan bon punt tenen l’oportunitat intenten la butxaca central per Immobile o per als dos laterals Anderson i Isaksen. La Lazio no causa cap estrall però, en comparació amb els últims partits en què gairebé mai no ha fet un xut a porteria, crea moltes més ocasions de gol. En els primers deu minuts Scuffet ha hagut de fer dues intervencions decisives, la primera en un desviament fortuït del company Gaetano (després del córner de Luis Alberto), la segona en un xut segur d’Immobile. Després, el porter sard repeteix a Isaksen i de nou a Immobile (encara que en aquesta darrera ocasió l’atacant de la Lazio estava fora de joc). L’objectiu està a l’aire, però arriba d’una manera agosarada. Felipe Anderson s’endinsa a l’àrea i descarrega sobre Isaksen, el centre del qual es troba amb un xut suau d’Azzi i un desviament involuntari gairebé simultània de Deiola a la seva porteria. La Lazio persisteix i està a prop de doblar l’avantatge amb Luis Alberto que controla bé, però remata lleugerament alt. Uns instants abans del descans, però, el Cagliari va tenir una gran oportunitat per empatar. Però a la rematada de cap de Lapadula (servida per Viola) Provedel aconsegueix despejar-la amb el peu.

Torbellino de gols

En l’interval Ranieri redissenya l’equip, com és massa evident. Treu Azzi i Viola i insereix Dossena i Luvumbo, passant a un 4-2-3-1 molt més ofensiu. Fins i tot massa, potser. En el sentit que el Cagliari es torna realment més valent i emprenedor, també produeix un bon nombre d’oportunitats de gol, però deixen espais amplis on la Lazio es pot enfonsar còmodament. Això explica el motiu pel qual en els primers vint minuts de la segona part les ocasions de gol fluïssin des dels dos costats. Hi ha hagut tres gols (dos per a Lazio, un per al Càller), però fàcilment podria ser el doble, si no més. Comença amb una meravellosa oportunitat per al Cagliari: el gir de Nandez a la centrada de Luvumbo acaba poc més. No hi ha temps ni per queixar-se i és la Lazio qui passa. Anderson dispara des de la vora, Scuffet el bloqueja d’alguna manera i Immobile diposita el rebot a la xarxa. És el gol 200 de la Sèrie A del davanter de la Lazio, sembla tancat i, en canvi, el Càller tarda un minut a reobrir-lo: un excel·lent xut de curling de Gaetano des de fora de l’àrea i Provedel no hi arriba: 1-2. Aleshores el Cagliari es llança encara més endavant a la recerca de l’empat, però resulta que és massa. La Lazio s’ha acostat molt al tercer gol primer amb Immobile al minut 8 (només ha raspat la pilota en una centrada convidada de Marusic), després amb Luis Alberto, la conclusió del qual ha acabat desviat. El 3-1 ha arribat al minut 20 gràcies a un contraatac de llibre de text orquestrat pels nouvinguts Vecino i Castellanos (al camp de Luis Alberto i Immobile) i rematat per Felipe Anderson, la conclusió guanyadora del qual també inclou el desviament de Zappa. Però abans del tercer gol la Lazio s’arrisca a capitular dues vegades: tanmateix, amb xuts de Makoumbou i Gaetano Provedel es superen i neguen l’empat 2-2 als sards. Després d’haver fet el tercer gol, Ranieri llança Augello per Obert, després també Wieteska per Mina i Pavoletti per Lapadula. Augello ho prova amb un xut des de la vora que acaba alt, però el Càller fa la impressió de no tenir més. En canvi, la Lazio va estar a prop de marcar el quart gol amb Kamada (que va entrar en lloc de Cataldi). Acaba amb un indici de baralla entre els jugadors després del xiulet final de Di Bello. Wieteska va pagar el preu i va ser expulsat.