Bayer Leverkusen-Bayern 3-0 | Gazzetta.it

Stanisic, Grimaldo i Frimpong van marcar els gols d’un gran partit mai disputat. Els bavaresos mai són perillosos

El punt d’inflexió. Però també la novetat. El Bayer Leverkusen guanya per 3-0 al Bayern de Munic i s’enlaira a la classificació: l’equip de Xabi Alonso s’escapa a +5 sobre els bavaresos, segons classificats. A 13 jornades per al final encara no és un marge decisiu, però en els darrers onze anys els bavaresos mai no han tingut tanta dificultat. Els gols de Stanisic (al minut 18) i Grimaldo (al minut 50) han estat decisius, tots dos arribats a l’estiu. Stanisic, en realitat, està cedit al Leverkusen. El club que té la targeta és el Bayern. Frimpong també va marcar al minut 90.

el partit

Tuchel canvia de forma sorprenent i passa del 4-2-3-1 al 3-4-2-1, mantenint fora De Ligt i Kimmich, donant espai a Dier i Pavlovic. Darrere de Kane hi ha Musiala i Sané. Xabi Alonso respon amb Adli com a únic davanter amb Wirtz i Tella darrere. El ritme és alt, però les oportunitats creades són poques. Al minut 18 el Leverkusen es va avançar: l’acció va començar amb una falta lateral que el Bayern va defensar malament. Andrich posa la pilota pel mig, el primer a arribar-hi és Stanisic que supera a Neuer. Per a ell és el primer gol de la temporada. El Leverkusen defensa molt bé, sense deixar lloc al Bayern. Ni Musiala i Sané van aconseguir donar un xoc, amb Kane (que només va tocar 7 pilotes a la primera part) molt aïllat. Així, el Bayern va aconseguir llançar només tres cops durant tota la primera part (un a porteria): mai ho havia fet pitjor en aquest campionat. El Leverkusen també ha estat a prop de llançar al minut 23, quan Tella ha rematat fluix i central, desaprofitant una bona oportunitat.

la recuperació

La segona part comença amb una jugada preciosa de Leverkusen: després d’un intercanvi entre Grimaldo i Tella, l’exjugador del Benfica torna a guanyar Neuer. Tuchel intenta canviar la formació (passant al 4-4-2, amb Müller), però el Bayern continua sense aconseguir un xut a porteria. Kimmich (també inserit durant el partit) ho intenta amb un xut des de la distància, però el Leverkusen aguanta sense ni tan sols patir massa. En realitat, encara han estat els locals els que han estat a prop de marcar: al minut 88 ha estat Frimpong qui ha colpejat el pal. Tot i això, el 3-0 ha arribat immediatament després: Neuer ha pujat des del córner de Kimmich i el Leverkusen ha marcat al contraatac amb Frimpong. Per al Leverkusen, que mai no ha guanyat cap campionat, és una vetllada màgica. El que podria representar el punt d’inflexió de la temporada. I la notícia per a Alemanya.

els altres

L’Union Berlin guanya per 1-0 al Wolfsburg i s’allunya dels tres últims de la classe. Borussia Moenchengladbach i Darmstadt van empatar 0-0, Frankfurt i Bochum van empatar 1-1. Heidenheim conquereix Bremen (2-1). L’Augsburg va empatar 2-2 a casa amb el Leipzig.