Bàsquet, Sèrie A: els partits de la setzena jornada

L’Olimpia lluita contra el Tortona que té la pilota per guanyar: acaba 83-82. Simms i Kabengele arrosseguen a Reyer que es manté a dalt. El Brescia va vèncer a Treviso sense problemes, igual que Sassari contra Pistoia, Nàpols contra Pesaro i Scafati contra Reggio Emilia.

La primera jornada de la volta acaba amb la victòria del Brescia, que s’uneix a Reyer a la classificació (és segon en virtut del xoc directe) i respon als altres grans noms, victoriosos a la tarda. Els de Magro, gràcies a una gran segona meitat, han assolit Treviso (segona derrota consecutiva). Màxim golejador Della Valle amb 16 punts. Venècia interromp el moment positiu de Varese, guanyant 103-92, a Masnago amb Simms com a protagonista. L’Olimpia Milano es recupera a casa, encara que amb dificultat, guanyant 83-82, gràcies a un gran Melli, davant el Tortona.Continua el moment daurat del Napoli (ara quart del rànquing) que arruïna el debut de Sacchetti a la banqueta del Pesaro, guanyant a casa. 93-75. Per a la regió de les Marques és la quarta eliminatòria en els últims quatre. En l’ajornament Scafati (que dispara 17/32 des de l’arc) passa 102-76 contra Reggio Emilia i reacciona després de la forta derrota de la setmana passada. Sassari també torna i ha superat clarament el Pistoia a la ronda de les 12h (107-69).

sassaRI-PISTOIA 107-69

Un excés de punts a l’hora de dinar per a Sassari, que va enderrocar Pistoia i fins i tot es va avançar amb 47 punts en el tercer període. Els de Bucchi comencen la segona volta amb una victòria per 107-69 que mai va quedar en dubte després de la primera escapada, que després els va permetre arribar al descans amb un 62-28. El Dinamo, que va tenir l’avant-últim atac del campionat en el tap-off, es podria haver trobat en dificultats davant la sòlida defensa dels toscans, que en canvi es van desfer de seguida. Això també és gràcies als grans percentatges dels locals, que van anotar 8 triples de 12 intents a la primera part i en general van disparar un 65% de dos i un 55% de tres (13/24). Sobretot, van repetir el Pistoia no només en gol sinó també en rebot, guanyant per 40-23. Una cursa sense història a tots els nivells.

Sassari: McKinnie 21, Jefferson 16, Diop i Tyree 15

Pistoia: Hawkins 16, Willis 14, Moore 10

VARESE-VENÈCIA 92-103

Victòria contundent dels de Spahija, que van dominar el partit des del primer fins a l’últim minut. Excel·lent inici del Venezia, que aprofita amb intel·ligència els desajustos concedits per la defensa contraria i tritura punts a l’àrea amb Simms i Kabengele. Varese es desfà i pateix forts parcials, però després es sacseja gràcies a les explosions de llarg abast de Moretti. Amb tot, l’aportació de l’extrem bolonyes no ha estat suficient per frenar l’excés de potència de Reyer, que ha acabat la primera part amb 13 punts de diferència (47-60). La recuperació no té molt a dir. L’Openjobmetis busca una reacció de Mannion, però no aconsegueix trobar la clau defensiva adequada: el Venècia s’escampa i augmenta cada cop més la diferència entre els dos equips. Els amfitrions intenten esprintar en els últims minuts, però és massa tard per qüestionar el resultat.

Varese: Mannion 21, Hanlan 20, Brown 19

Venècia: Simms 20, Wiltjer 16, Kabengele 15

MILAN-TORTONA 83-82

Després de la derrota a l’Eurolliga, els messinesos ho van compensar al campionat, portant a casa un partit que s’havia complicat molt al final. Bon inici de cursa, fet d’anada i tornada constant entre Melli i Ross. Milan mou bé la pilota i crea bones solucions de tir a prop de l’àrea rival. El Tortona es manté en contacte, malgrat algunes dificultats de més enllà de l’arc a la primera part, gràcies a l’excel·lent aportació ofensiva de Thomas. Però quan Bortolani i Caruso van colpejar la pilota, Olimpia marca un 11-0 i marxa corrent. En tornar dels vestidors, la reacció de Bertram no s’ha fet esperar: l’atac de l’EA7 ha viscut una passada buida, Derthona l’ha aprofitat i ha tancat la diferència. Arribem a l’últim minut del partit amb el Milan liderat per només 2 punts. Després d’una excel·lent acció defensiva de Tortona, Ross remata el triple d’avançament, al qual, però, segueix la cistella de contra-avançament immediata de Hall. El base de Bertram té la pilota guanyadora a les mans, però s’enfonsa sobre la defensa de l’Olimpia, que després de molt patir guanya el partit.

Milà: Melli 23, Napier i Hall 14

Tortona: Thomas 23, Ross 17, Candi i Strautins 11

BRESCIA-TREVISO 88-67

Inici caracteritzat per un gran ritme amb Nuutribullet que aconsegueix córrer amb eficàcia en la transició i tanca bé espais en defensa. L’impacte d’Olisevicius (6 punts al minut 10) i Robinson (11) ha estat positiu. En Germani, que lluita per entrar al partit, està dirigit per Gabriel. Als 10′ és 23-18 per al conjunt de Treviso. Els amfitrions es desperten després d’una facturació que dóna 2 punts fàcils a l’inspirat número 12 de Vitucci. A partir d’aquell moment, els de Magro van marcar un descans de 10-0, ajudats per un bon Cobbins. Olisevicius i Allen frenen l’hemorràgia i Treviso marxa als vestidors al descans amb el 40-36. L’inici de la segona part va ser decididament bresciano, amb un parcial de 33-9 al tercer període. El Brescia, letal en transició en atac, reparteix les responsabilitats ofensives per igual, enviant pràcticament tots els seus jugadors a porteria. Vitucci continua confiant en els dos jugadors esmentats anteriorment. Al tercer timbre és 69-49. En els últims 10′ el Brescia aconsegueix i guanya el partit.

Brescia: Della Valle 16, Burnell 14, Gabriel 12

Treviso: Olisevicius 20, Robinson 19, Allen 10

NÀPLES-PESARO 93-75

Gran equilibri a la sortida amb molts avançaments i contra-avançaments. Brown és el protagonista de Milicic, Pesaro en canvi es basa en les flames de Ford. 23-22 per a Gevi (que demostra un gran perill perimetral) després del primer quart. L’equip de Campania s’enlaira al final del segon període amb cistelles de Sokolowski, Zubcic i Owens. Al 20′ 47-33 pels amfitrions. Vuelle intenta apropar-se amb l’eix joc-pivot Cinciarini-Totè, però Gevi, impulsat pel duet format per Ennis (perillós amb penetracions) i Brown, torna a estendre’s fins a +20 (69-49) al so del tercer. sirena. El quart i últim període no té res a dir, amb el resultat del partit ara evident a favor del Nàpols i els tècnics opten per donar ampli espai a les segones files.

Nàpols: Brown 17, Pullen 15, Ennis i Lever 13

Pesaro: Ford i Totè 15, Bluiett 14

SCAFATI-REGGIO EMILIA 102-76

Scafati aclaparador a la sortida, amb molta energia a banda i banda del terreny de joc. 32-13 al primer mini descans per a Boniciolli i companyia. Resultat fruit d’una gran actuació de 3 punts, amb Reggio Emilia forçant molts tirs, però Givova trobant constantment el fons de la xarxa. Rivers afavoreix dos parcials de l’equip local, fet que amplia encara més la diferència. L’única sacsejada dels homes de Priftis va ser un parcial força improvisat de 6-0 (signat per Vitali i Smith). Al descans llarg és 56-32 per Scafati. Els campanis segueixen martellejant des de més enllà de l’arc amb Rossato, Nunge i Strelnieks. Als 30′ és 80-52. Espai a les banquetes en l’últim quart, quan la victòria ara, sens dubte, està en mans de Givova. Scafati: Rivers 28, Logan 18, Rossato 14

Reggio Emilia: Galloway 16, Hervey 14, Faye i Chillo 9