07.10.20
Dards

Les seleccions catalanes disputen la WDF Virtual Cup Darts fins al 8 de novembre

Masnou i Martín ja han obtingut les primeres victòries en aquesta competició pionera d’abast mundial, que es disputa íntegrament en línia

La pandèmia de la Covid-19 ha deixat les seleccions catalanes de dards sense poder participar en la Copa d’Europa durant aquest 2020, però no sense competicions internacionals. Els equips nacionals femení i masculí participen, fins al 8 de novembre, en la primera WDF Virtual Cup Darts, organitzada per la World Darts Federation (WDF) íntegrament per internet i a distància. En totes dues categories, els rivals de grup de Catalunya són Croàcia, la República Txeca, Finlàndia, Islàndia i l’Illa de Man, per bé que les classificacions finals es decidiran pels resultats individuals de cada jugador, dos per combinat. Totes les partides -incloses entre els representants catalans- s’han d’haver jugat abans del 21 d’octubre, quan es donarà pas a la fase d’eliminatòries entre els 4 primers de cadascun dels 8 grups. En total, 47 països lluitaran pel títol

Josep Santonja i Gabriel Olivé, seleccionadors catalans de dards
Josep Santonja i Gabriel Olivé, seleccionadors.

Els seleccionats
La competició implica l’estrena de Josep Santonja i Gabriel Olivé com a nous seleccionadors de la Federació Catalana de Dards (FCD). Santoja ha escollit Josep Arimany ‘Masnou’ (Club Dards Olot) i Jonathan Martín (CD Terrassa), que debuta en una competició internacional, mentre que Olivé ha optat per Loli Cascales (CEDSAB) i Iolanda Riba (CD Baix Camp). Tots quatre tenen experiència en aquest tipus de competicions en línia, sobretot Martín, que es va imposar en el Rànquing #DardsOnLine, organitzat per la FCD per substituir la Lliga Catalana i el Rànquing Destí World Masters, suspesos durant la pandèmia. Més tard, Masnou va guanyar la Lliga Online Estiu 2020, portada a terme durant el mes d’agost. La primera de les dues competicions era mixta i es va tancar amb el desè lloc final de Cascales

Inici esperançador
Les expectatives són bones, malgrat que la selecció masculina no ha pogut comptar amb Carles Arola per una lesió al canell dret en un accident domèstic, que el mantindrà inactiu fins a finals d’octubre. Masnou ja s’ha imposat al finlandès Petri Kasurinen (1-3) i a Kevin Lane (Illa de Man, 2-3), malgrat que també ha cedit contra el finlandès Tim Kettunen (3-2) i el txec Adam Gawlas (3-1). Per la seva banda, Martín, ha batut Kasurinen i Kettunen (sempre per 3-0) i, en canvi, també ha perdut enfront Gawlas (3-0). Pel que fa a la competició femenina, Riba debuta avui (21 h) contra la finlandesa Miia Kasurinen. Cascales ho farà més endavant. Tots els resultats es poden consultar en aquest enllaç

Adaptant-se a les circumstàncies
Aquesta competició es caracteritza per celebrar-se a través del programari de competició DartsConnect. Un sistema que es va començar a utilitzar a les competicions WDF CUP, com la darrera World Cup de Romania 2019, i que s’ha estès per tot el món de manera pionera. De fet, al marge del grup de Catalunya, n’hi ha altres per zones com ara el d’Amèrica o el d’Australàsia. La Federació Catalana de Dards no s’ha quedat enrere i ha estat capaç de reinventar-se durant els últims mesos, derivant les rutines d’entrenament entre els esportistes i clubs durant el confinament a la competició. Cada jugador juga a casa seva amb una diana homologada pel Reglament General de Competicions de la Federació Mundial i un sistema de càmeres que permet l’arbitratge a distància. El reglament complet es pot consultar aquí en format PDF.