26.06.20
Calendari 2020

El que ens hem perdut i el que vindrà

Repassem totes les competicions de les seleccions catalanes que s’han cancel·lat o ajornat arran de la pandèmia de la Covid-19.

Futbol Sala

El mundial Sub-15 que havia de disputar-se al juliol a Paraguai ha quedat ajornat. La competició està pendent de reubicació en el calendari.

Korfbal

El Campionat d’Europa absolut que havia de tenir lloc a Anvers (Bèlgica) del 2 al 7 de novembre ha estat posposat fins al 2021. D’altra banda, el mundial sub-17 d’Eindhoven i l’europeu sub-15 de Drachten, que havien de celebrar-se el 27 i 28 de juny als Països Baixos, han quedat suspesos de la mateixa manera que l’europeu sub-19 de Leeuwarden (del 10 al 12 d’abril). Les conseqüències arriben fins al 2023, any del mundial, i impliquen la suspensió del Campionat d’Europa 2022, en coincidir amb els World Games de Birmingham (Estats Units) d’aquell juliol.

Dards

La Copa d’Europa de Gandia, que s’havia de disputar del 29 de setembre al 3 d’octubre, s’ha suspès, mentre que ha quedat posposada fins al juliol del 2021 la Copa d’Europa de la joventut que havia de tenir lloc a Hongria del 8 al 12 de juliol. D’altra banda, s’han cancel·lat el Torremolinos Festival (del 15 al 22 de març), el Gibraltar Open (21 de març), el Swiss i Helvetia Opens (6 i 7 de juny) i el French Open (22 i 23 d’agost). El Catalonia Open i FCD Anniversary Open (5 i 6 de setembre), en canvi, es mantenen en el programa. Pel que fa a la disputa del Play-Off del World Masters (21/26 d’octubre), encara no està confirmada.

Beach Tennis

El mundial de Castelldefels que havia de celebrar-se del 2 al 5 de juliol, ha estat suspès. En canvi, es manté la disputa de l’europeu de Muravera (Sardenya) del 10 al 13 de setembre. Les primeres competicions del calendari mundial de la IFBT seran a Catalunya: el 5 i el 19 juliol a Castelldefels.

Físic-Culturisme

S’han anul·lat el Campionat d’Europa i el Campionat del Mediterrani previstos aquest any però es manté el Campionat del Món a Bordeus del novembre. En aquest cas, la selecció catalana per al mundial s’establirà a partir dels resultats en el Campionat de Catalunya, que solia celebrar-se abans de l’europeu però que aquest 2020 s’ha posposat fins al 24 d’octubre a Pallejà.

BikeTrial

El Campionat d’Europa previst a Castellolí (Anoia) el 13 i 14 de juny s’ha posposat fins al primer cap de setmana d’octubre). El Campionat del Món de Reinosa (Cantàbria) del 10 al 16 d’agost s’ha suspès. La mateixa seu és prioritària per acollir el mateix esdeveniment el 2021.

Bowling

La Copa del Món Qubica-AMF de Kuwait (del 8 al 21 de novembre) s’ha posposat fins al març fins al març del 2021. El Campionat d’Europa Sènior de Berlín (del 27 de juny al 4 de juliol) també ha quedat ajornat.

Twirling

L’europeu EFBT de clubs previst a Sant Feliu de Guíxols durant el mes de juny s’ha vist cancel·lat.

Pitch & Putt

S’ha decidit suspendre el Campionat d’Europa Sènior 2020 de Pitch and Putt previst pels dies 9, 10 i 11 d’octubre al camp de Pitch and Putt HCP 1. La competició es traslladarà a l’any 2021. El Torneig 5 Nacions a Andorra s’ha traslladat del 24, 25 i 26 de juliol al 28, 29 i 30 d’agost. La Copa del Món de Xile ha passat del novembre de 2020 al mateix mes del 2021.

Curses per muntanya

Tota la Copa del Món (Skyrunner World Series) ha quedat cancel·lada, segons va comunicar l’organització a principis de mes. En principi, només s’havien ajornat les proves fins al mes de juliol: Mt Awa Skyrace (Japó), Yading Skyrun (Xina), Transvulcania (Canàries) i Livigno Skymarathon (Itàlia). La resta de competicions eren les següents:

9/12 de juliol – Buff Epic Trail a Bagà
26 de juliol – Skyrace Comapedrosa (Andorra)
1 d’agost – Hamperokken Skyrace (Noruega)
21 d’agost – Matterhorn Ultraks “Extreme” (Suïssa)
30 d’agost – Trofeo Kima (Itàlia)
5 de setembre – Hochkönig Skyrace (Àustria)
12 de setembre – Pirin Extrem (Bulgaria)
20 de setembre – Zacup Skyrace (Itàlia)
27 de setembre – Gorbeia Suzien (Pais Basc)
10 octubre – Limone Skyrace (Itàlia)
18 de octubre – Skyrace des Matheysins (França)

L’Olla de Núria (13 i 14 de juny també ha estat suspesa i no es disputarà fins al 2021.

Rogaining i Orientació

La Jukola 2020 (13 i 14 de juny) ha estat cancel·lada fins al 19 i 20 de juny del 2021. D’altra banda, el Campionat del Món de Rogaining de Califòrnia (1 i 2 d’agost) passa al 2021. Catalunya havia ajornat la seva participació durant el 2020 per criteris esportius i l’ajornament li pot donar l’oportunitat de seguir el camí iniciat amb la presència en l’edició del 2019, a La Molina.

Quidditch

La Copa del Món de Richmond (Estats Units) del 18 i 9 de juliol ha quedat posposada fins al 31 de juliol i 1 d’agost del 2021.

Esquí de muntanya

El Circuit internacional de la Grande Course  ha quedat suspès i no hi haurà classificació de la temporada 2019-2020. Abans de la pandèmia (7 i 8 de març), l’Altitoy Ternua (Pirineu francès) havia quedat suspesa pel mal temps. El coronavirus ha provocat la cancel·lació de la Millet Tour du Rutor Extrême (Vall d’Aosta), del 26 al 29 de març; de la Cursa Internacional de Bansko (Bulgària) del 6 d’abril; de l’Adamello Ski Raid del 18 d’abril, que passa al 2021; de la Patrouille des Glaciers (del 25 d’abril a l’1 de maig), que salta al 2022; i de la Pierra Menta (11/14 de març), que passa al 2021.

Altres seleccions

FUTBOL
30 de març – Catalunya-Jamaica de futbol masculí al Camp d’Esports de Lleida (ajornat)

HANDBOL
Juny – Copa de les Nacions femenina d’handbol (suspesa)

BEISBOL I SOFTBOL
Abril – Pony League de Praga (cancel·lada)
19/16 de juliol – Campionat d’Europa-Àfrica Little League a Kutno (Polònia) (cancel·lat)
27 de juny / 4 de juliol – Campionat d’Europa-Àfrica Junior League a Kutno (Polònia) (cancel·lat)
5/9 de juliol – Campionat d’Europa-Àfrica Senior League (Novara, Itàlia) (cancel·lat)
12/15 d’agost – European Massimo Romeo Youth Trophy (EMRYT) (cancel·lat)
27/30 d’agost – U15 Women’s Cup a Kutno (Polònia) (programada)
28/31 d’octubre – Europeu per a majors de 35 anys a Sant Boi de Llobregat (es manté)

HOQUEI SOBRE PATINS
Desembre – ‘Nadal Sobre Rodes’ (possible)

ESPORT ADAPTAT
3/7 de juny – IFCPF Champions League (ajornada)
7/10 de juny – Trofeu Internacional de Futbol 7-Ciutat de Barcelona (ajornat)
Juliol – Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Bàsquet en Cadira de Rodes. Memorial Joan Palau i Francàs (ajornat i pendent de reubicació si la situació ho permet)
Setembre – Trofeu Internacional de Quad rugbi a Barcelona (pendent)
Setembre – Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de futbol sala (pendent)