04.12.19
Tamborí

Tercera participació de Catalunya en un mundial de tamborí indoor

La selecció catalana femenina intentarà repetir a Rovereto (Itàlia) la medalla de bronze dels dos precedents anteriors i la masculina, superar la 5a plaça de Mantova 2013

Les seleccions catalanes disputaran, del 6 al 8 de desembre a Rovereto (Itàlia), la tercera edició del mundial de tamborí indoor. Una competició que fins ara es disputava cada quatre anys però que aquest 2019 ha ocupat l’espai que estava reservat per al Campionat d’Europa, en una clara aposta per l’expansió internacional d’aquest esport. Catalunya ha estat present en tots els tornejos des del 2011 i pretén consolidar-se com a la principal potència mundial rere Itàlia i França. Per aconseguir-ho, l’equip femení intentarà repetir les medalles de bronze de Mantova 2013 i Vilanova i la Geltrú 2017, mentre que el masculí buscarà superar la 5a i la 7a plaça, aconseguides de manera consecutiva, en els dos precedents anteriors. En l’europeu del 2015 sí que havia aconseguit pujar al podi.

Una acció de l'últim mundial de tamborí indoor, disputat a Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès. Foto: Svetlana Akimova.
Catalunya en l’últim mundial, a Vilanova i la Geltrú. Foto: Svetlana Akimova.

La primera fase, clau per als enquadraments
La primera fase del torneig masculí comptarà amb dos grups de quatre equips i un de tres, en funció dels resultats obtinguts en l’anterior mundial, disputat a Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès. Catalunya s’enfrontarà consecutivament a Alemanya (divendres, 8.30 h), Portugal (divendres, 12.15 h) i Itàlia (dissabte, 9.45 h). Es classifiquen per als quarts de final els dos primers de cada grup i el millor tercer, mentre que els altres dos tercers es jugaran l’última plaça disponible en una repesca. Tanmateix, la posició final serà molt rellevant per esquivar Itàlia i França -els dos tercers hi estan abocats-, mentre que ser segon amb més punts que l’equivalent del grup A també té premi: jugar contra el segon del grup C (Brasil, Hongria i San Marino) o fer-ho contra el campió. El grup A el componen França, Espanya, Anglaterra i Cuba

La selecció catalana femenina de tamborí indoor celebra el bronze a Vilanova 2017. Foto: Svetlana Akimova.
La selecció catalana femenina celebra l’últim bronze. Foto: Svetlana Akimova.

En el torneig femení, aquesta necessitat d’acabar la primera fase amb una bona classificació encara és més evident. Es classifiquen per als quarts de final tots els equips, distribuïts en dos grups de quatre seleccions, però aquestes s’enquadraran en ordre invers. Catalunya disputarà tots els partits de la primera fase en divendres, contra Hongria (11 h), Brasil (14 h) i França (16.30 h). Els quarts de final seran dissabte i la lluita per les medalles estarà concentrada durant el diumenge. L’altre grup, l’A, està format per Itàlia, Anglaterra, Alemanya i Portugal de manera que Espanya, al contrari que en el torneig masculí i del que va passar a Vilanova 2017 -on va perdre contra Catalunya amb contundència, 13-1-, no té representació. 

La convocatòria

Selecció catalana masculina
Marc Solsona
Jose Martínez
Àlex Rius
Jacint Torrents
Marc Satorra
Jordi Pompas

Entrenadors: Marc Atanes/Àlvaro Ratia

Selecció catalana femenina
Mariona Tripiana
Laia Vendrell
Andrea Pitarch
Gemma Fibla
Vicky Valls

Entrenador: Marc Juarez

Foto de portada: Anastasia Salangi.