22.11.19
Bowling

Lluny de les millors classificacions històriques catalanes en la Copa del Món de Bowling d’Indonèsia

Lia Mojarro i Lluís Montfort han estat 32ns i no s’han pogut classificar per a la segona fase, reservada als 24 primers

Els dos representants de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling (FCBB) en la 55a edició de la Copa del Món Qubica-AMF, que està tenint lloc a Palembang (Indonèsia), no han pogut completar els seus objectius de passar a la segona fase i batre les millors classificacions històriques dels catalans en el torneig. Tant Lia Mojarro com Lluís Montfort, presents en la competició com a vigents campions de Catalunya, han estat 32ns i, per tant, han quedat lluny del Top-24 necessari per classificar-se per a la fase següent. El rendiment en la segona jornada de les quatre programades -amb sis jocs cada una- els ha condicionat molt i, malgrat demostrar una línia ascendent més endavant, aquesta no ha estat suficient. Tanmateix, tal com sol ser tradició, tots dos han quedat per davant dels participants espanyols

Un inici prometedor
Mojarro afrontava la Copa del Món amb esperances de batre la seva 28a posició del 2014 i la 21a de Cristina Sanz el 2016. Per aconseguir-ho havia de superar la primera fase, cosa reservada a les 24 primeres. El debut de l’esportista de l’Xtreme Bowling Club de Sant Joan Despí va ser prou bo, ja que era 25a a només 4 pals de la classificació. En la segona jornada, però, va caure fins al 33è lloc a 138 pals i, en la tercera, la cosa no va millorar: 34a 179 pals. En el moment decisiu sí que s’ha acostat a la millor versió del seu joc però això només s’ha traduït en una classificació definitiva molt semblant a la que tenia el segon dia: 32a a 138 pals de la 24a, la francesa Amandine Jacques.

De menys a més
Montfort tornava al torneig després d’un any d’absència però amb el record molt fresc de la seva 17a posició del 2017: la millor d’un representant català -el 1996 havia estat 6è per Espanya– en les onze participacions anteriors. L’inici va estar per sota de les expectatives, ja que al final de la primera jornada era 35è a 56 pals del Top-24 i, després de la segona, 43è a 134 pals. 

Tot i això, encara no perdia l’esperança, vist que els seus llançaments tècnicament eren bons malgrat que el nombre de bitlles caigudes així no ho indiqués. Durant el tercer dia va començar la remuntada -32è a 66 pals- i es podia pensar en la gesta d’acord amb la variabilitat de les pistes que va fer, per exemple, que l’estatunidenc John Janawicz, jugador professional, caigués de la 12a a la 31a posició. A l’hora de la veritat, però, la retallada del jugador del Sweetrade Bowling Club-Les Franqueses es va limitar a 40 pals, tot classificant-lo definitivament en 32è lloc a 66 pals.