13.11.19
Bowling

Lia Mojarro I Lluis Montfort, representants de Catalunya en la Copa del Món Qubica-AMF de Bowling 

La competició, que tindrà lloc del 16 al 24 de novembre a Palembang (Indonèsia), aplegarà 137 esportistes de 79 països diferents 

Lia Mojarro i Lluis Montfort seran els representants de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling (FCBB) en la 55a edició de la Copa del Món Qubica-AMF, que tindrà lloc a Palembang (Indonèsia) del 16 al 24 de novembre.  Serà la 12a participació consecutiva de Catalunya amb una delegació pròpia, després del debut a Hermosillo (Mèxic) l’any 2008. Des de llavors, la selecció catalana en aquesta competició la componen els guanyadors del Campionat de Catalunya Qubica-AMF, que aquest any va tenir lloc a les instal·lacions de Bowling D’Aro. Els seus rivals seran 135 altres campions nacionals  (74 en categoria masculina i 61 en categoria femenina) d’una vuitantena de països d’arreu del món. 

Lia Mojarro, durant la Copa del Món Qubica-AMF de Las Vegas 2018.
Lia Mojarro, durant la Copa del Món Qubica-AMF de Las Vegas 2018.

Objectius ambiciosos
L’equip català viatjarà divendres per iniciar l’aclimatació i participar en els entrenaments i els actes inaugurals. La competició pròpiament dita començarà dilluns dia 18 amb les sèries masculines. Per a Mojarro aquesta serà la segona participació consecutiva, tot i que el seu debut es remunta a l’any 2014.  En la primera presència va ser 28a i, en la segona, 29a tot i haver arribat a l’última jornada amb opcions de classificar-se per al Top-24. El seu objectiu serà superar la millor classificació històrica catalana: la 21a posició de Cristina Sanz el 2016. Pel que fa a Montfort, serà la segona vegada que competeix per Catalunya -ja ho havia fet per Espanya– i també ambiciona deixar enrere la millor actuació d’un esportista de la FCBB: la 17a plaça d’ell mateix a Hermosillo 2017.

Logo de la Copa del Món Qubica-AMF de Bowling 2019.
Logo de la Copa del Món Qubica-AMF de Bowling 2019.

Campions de nivell
Lia Mojarro, de l’Xtreme Bowling Club de Sant Joan Despí, i Lluís Montfort, del Sweetrade Bowling Club-Les Franqueses, van obtenir la classificació en erigir-se campions del 12è Campionat de Catalunya Qubica-AMF al Bowling D’Aro. Mojarro va superar Marina Sardà (Sweetrade) de només 28 pals, amb Keyla Vásquez (Club Xtreme) tercera, mentre que Montfort també va aconseguir un triomf ajustat (36 pals) sobre el seu company de club Artur Colomer, malgrat liderar la competició en tot moment. Axel Guimó (BC Diagonal) també va oposar força resistència.

Podeu obtenir més dades de la Copa del Món Qubica-AMF 2019 i fer-ne un seguiment a través d’aquest enllaç.