07.11.19
Beisbol i Softbol

La selecció catalana masculina, 8a a l’europeu de softbol per a majors de 35 anys

Sant Boi de Llobregat i Gavà van acollir la primera edició d’aquesta competició, amb 14 equips provinents de vuit països diferents

El Baix Llobregat va ser, durant quatre dies, l’epicentre del softbol a escala continental en la modalitat per a jugadors i jugadores majors de 35 anys. Homes i dones de vuit països europeus diferents van disputar a Sant Boi de Llobregat i Gavà la primera edició del Campionat d’Europa d’aquestes característiques, separat en dues branques: la masculina i la femenina. La selecció catalana, comandada per Frank Salas, va prendre part en la primera i va acabar en la vuitena i última posició a causa del gran nivell de tots els rivals: els Magos de Tenerife, els United Praga, els Capitalinos de Gran Canaria, i les seleccions de Dinamarca, Israel, Praga, Itàlia i Suècia

Una acció de la selecció catalana masculina durant l'europeu per a majors de 35 anys de Sant Boi i Gavà. Foto: Facebook FCBS.
Una acció de la selecció catalana masculina a l’europeu. Foto: Facebook FCBS.

Sense opció des de l’inici
El torneig masculí estava distribuït en dos grup i els dos primers de cada d’ells obtenien l’accés a la fase final, consistent en una altra lligueta de quatre equips. Els equips eliminats també decidien la classificació del 5è al 8è lloc amb un enfrontament tots contra tots, però arrossegant el resultat contra l’altre company de grup eliminat. Malgrat la guerra oferta per Catalunya, el nivell dels altres competidors va resultar inabastable per als jugadors de Frank Salas, que van acabar el campionat sense conèixer la victòria. Sobretot es van trobar limitats en termes ofensius, ja que el combinat català no va poder enfront de la defensa i els llançadors rivals. En la primera fase, la selecció catalana va perdre contra Israel (2-8), els United Praga (10-0) i Dinamarca (0-14); mentre que, en la segona, va cedir amb Itàlia (2-9) i Suècia (1-9).

Un torneig d’alt nivell
Els Magos de Tenerife van proclamar-se campions d’Europa sense conèixer la derrota, després de batre els representants danesos en el duel decisiu (7-0). La classificació final del campionat va ser: Magos, Dinamarca, Israel, Capitalinos, Itàlia, Praga, Suècia i CatalunyaPel que fa al campionat femení va classificar, per aquest ordre, Itàlia, Miralbueno, República Txeca, Bulgària, Suècia i Dinamarca. Un cop acabades les finals, i amb tots els conjunts al terreny de joc, es va procedir a l’entrega de premis, amb la presència de diverses autoritats: Gabriel Waage, president de la Federació Europea de Softbol; Jordi Vallès, president de la Federació Catalana de Beisbol; Nissen Jakobsen, vicepresidenta de la Federació Europea de Softbol; Maria Antonia Barragán, regidora d’Esports de Sant Boi; Paco Izquierdo, president del CBS Sant Boi; i Sophie Regnard, presidenta del CBS Gavà. Un cop entregats tots els trofeus, el campionat es va cloure amb una petita festa al camp de beisbol, que va acomiadar i celebrar el primer Campionat d’Europa de Softbol Masters +35 fet a Europa, en territori català.