06.11.19
Físic-culturisme

Catalunya, tercera al mundial de físic-culturisme de França

La classificació permet a la selecció catalana tornar als podis internacionals després de la quarta posició en l’europeu de Manchester

Catalunya va aconseguir la tercera posició de la classificació per països, empatada amb Bèlgica, en el mundial de la WNBB que va tenir lloc a la localitat francesa de Balma, a prop de Tolosa de Llenguadoc. La classificació significa el retorn al podi -després de la quarta posició en l’europeu de Manchester d’aquest any- de la selecció catalana, que n’acredita 10 en les últimes 12 participacions en campionats d’Europa o del Món. Pel que fa estrictament als mundials, és la sisena vegada consecutiva que l’equip de la Federació Catalana de Físic-Culturisme està entre els tres primers. En l’últim precedent, havia estat subcampiona a Madrid.

Onze competidors
Penalitzada pel reduït nombre de competidors que presentava en comparació amb altres delegacions com l’espanyola, amb més de seixanta competidors, o la francesa, amb prop de quaranta, la delegació catalana i els seus onze atletes van aconseguir sumar els punts necessaris per a pujar al tercer graó del podi juntament amb la selecció belga. En concret, el combinat català el formaven els següents esportistes: David Lamolla i Josep Maria García (Màster II), Daniel Horna i Pedro Molina (Màster I), Silvia Pineda (Sub-25 femení), Luís Salas (Sènior -65 kg), Aitor Humanes (Sènior -70 kg), Sílvia Martí (Trained Figure), Núria Domènech (Fèmines Musculades +52 kg), Josep Casas i Fran Moya (Sènior -80 kg).

Sílvia Pineda, campiona
Una jornada maratoniana de successives comparacions va presenciar finalment com Sílvia Pineda s’alçava amb el triomf en la seva categoria, mentre que Lluís Salas, Aitor Humanes i Núria Domènech aconseguien el títol de subcampions del Món en les seves respectives divisions, i el mateix feien Daniel Horna i Sílvia Pineda en la categoria de parelles. Però no acabaria aquí la pluja de medalles, ja que Josep Maria García, Josep Casas, Francesc Moya i Sílvia Martí també aconseguirien endur-se a casa la medalla de bronze que els acreditava com a tercers  classificats del Món en cada una de les seves categories. Per acabar d’arrodonir la puntuació que permetria a Catalunya pujar al podi, cal destacar la cinquena posició de David Lamolla, la quarta de Daniel Horna i la novena de Pedro Molina.

Els campions de l'Open de Catalunya 2019 de Físic-Culturisme a Pallejà. Foto: M. Balaguer.
Els seleccionats en l’Open de Catalunya a Pallejà. Foto: M. Balaguer.

L’Open de Catalunya, decisiu
Tal com és habitual, la selecció es va gestar durant l’Open de Catalunya, que va tenir lloc el 27 d’octubre a la Sala Pal.ladius de Pallejà. La convocatòria sempre té presents els resultats obtinguts però també les possibilitats d’aconseguir un bon resultat en una competició tan exigent com és un mundial. Els resultats en aquesta prova classificatòria van ser els següents:

OPEN DE CATALUNYA DE FÍSIC-CULTURISME I FITNESS 2019 

MÀSTER I 
1r. Daniel Horna/Club Esportiu Musculmania
2n. Pedro Molina/Club Esportiu Musculmania 

MÀSTER II
1r. David Lamolla/Club Esportiu Cano Barberà
2n. Josep Maria García/Club Esportiu Atenea
3r. Josep Capdevila/Club Esportiu Format
4t. Josep Arjona/Club Esportiu Format. 

SUB 25 Femení
1a. Silvia Pineda/Club Esportiu Musculmania 

TRAINED FIGURE
1a. Silvia Martí/Club Esportiu Atenea 

FÈMINES MUSCULADES -52 KG
1a. Marta Riera/Club Les Peses Igualada 

FÈMINES MUSCULADES +52 KG
1a. Nuria Domènech/Club Esportiu Musculmanía 

MEN FITNESS
1r. Albert Argente/Club Esportiu Musculmania 

SÈNIOR -65 KG
1r. Lluís Salas/Club Esportiu Galí 

SÈNIOR -70 KG
1r. Aitor Humanes/Club Esportiu Musculmania
2n. Israel Bonilla/Club Esportiu Gali 

SÈNIOR -80 KG
1r. Fran Moya/Club Esportiu Tellaetxe
2n. Josep Casas/Club Esportiu Tellaetxe