02.11.19
Futbol Sala

El triomf contra Sud-àfrica (9-3) permet a Catalunya optar a ser 5a a Reus

La selecció catalana tancarà la seva participació en el mundial sub-13 de futbol sala aquest diumenge (12 h) contra l’Argentina

La selecció catalana sub-13 de futbol sala s’ha refet amb suficiència del disgust d’ahir, quan Itàlia la va deixar fora de les semifinals del mundial de Reus. Tal com va fer durant la primera fase (9-1), l’equip d’Ammar Mohadr ha golejat Sud-àfrica (9-3). Un rival que ha tornat a mostrar-se molt perillós en la faceta física, sobretot a l’inici de cada part, però que ha acabat sucumbint davant de la qualitat tècnica i la disciplina tàctica de Catalunya. El resultat permet al conjunt amfitrió optar a la 5a plaça de la competició, que es jugarà demà (12 h) contra un dels combinats a priori més perillosos del torneig: l’Argentina.

Dinàmica ascendent
Sud-àfrica ha donat problemes a Catalunya al principi i s’ha acostat amb criteri a la porteria defensada per Gerard Prat. Una altra cosa ha estat la definició que, com en el partit de la primera fase, ha quedat demostrat que és un dels aspectes que més ha de millorar. La selecció catalana, en canvi, a poc a poc, també ha anat trobant el camí cap a l’àrea rival i, poc  després d’una pilota al travesser de Yassir Abbadi, Biel López ha marcat l’1-0. Els rivals, amb només tres canvis, han afluixat la pressió i això ha permès a Adrià Corbella i Jordi Marimon ampliar la diferència fins al 3-0, aquest últim a nou segons per al descans.

El patiment dura tres minuts
A la represa, dos gols d’Onke en només dos minuts han encès totes les alarmes dels catalans, que amb el 3-2 han reviscut sensacions negatives com les del dia anterior contra Itàlia. Per això ha estat tan important el 4-2 d’Aleix Asensio, tot aprofitant una errada dels sud-africans, que ha permès que Catalunya tornés a ser ella mateixa i reprengués el guió on l’havia deixat. Jordi Marimon, a plaer; Yassir Abbadi, de jugada personal; i Adrià Corbella, després de lluitar la pilota i amb molt poc angle, han establert el 7-2 en cinc minuts i han convertit el gol posterior de Sud-àfrica en una anècdota. El destí encara reservava als de Mohadr dues alegries més: el trio de gols de Corbella, que també ha fet un pal, i l’estrena anotadora d’Ismael Abbadi.

Fitxa tècnica

Catalunya: Joel Grau, Hugo Virgil, Biel López (2), Darío González, Ismael Abbadi, Guillermo Segura, Iván Rodríguez, Yassir Abbadi (1), Aleix Asensio, Adrià Corbella, Jordi Marimon i Gerard Prat.
Sud-àfrica: Camdon, Onke, Liyabana, Alive; Taachaye; Jlhebenkosi; Safsango, Shane i Xavier.
Àrbitres: Javier Petrino (Argentina) i Daniel Owell (Austràlia).
Gols: 1-0, m. 10 Biel López; 2-0, m. 15 Adrià Corbella; 3-0, m. 19 Jordi Marimon; 3-1, m. 21 Onke; 3-2, m, 22 Onke; 4-2, m. 24 Asensio; 5-2, m. 29 Marimon; 6-2, m. 31 Yassir Abbadi; 7-2, m. 33 Corbella; 7-3, m. Safsango; 8-3, m. 34 Corbella; i 9-3, m. 38 Ismael Abbadi.
Incidències: Primer partit del quadre de consolació (del 5è al 8è) disputat aquest migdia al Pavelló Olímpic de Reus.