01.11.19
Futbol Sala

Itàlia sorprèn Catalunya i la deixa fora de les semifinals del mundial sub-13 de futbol sala (3-6)

La selecció catalana haurà de lluitar ara per la cinquena posició a Reus, tot començant pel duel de demà (12 h) contra Sud-àfrica 

El dramatisme d’una eliminatòria a partit únic no té res a veure amb el que es pot viure durant la fase de grups. Sobretot en un torneig com el mundial de Reus sub-13 de futbol sala, on es classificaven els dos millors tercers. Un d’ells era Itàlia, que arribava als quarts de finals amb un registre d’una sola victòria i dues derrotes. En canvi, Catalunya acreditava un balanç immaculat de 3-0 i un estat anímic de ferro. L’1-0 de Biel López, només començar, feia presagiar el millor, però la transalpina és una de les seleccions que, històricament, millor sap esquinçar els pronòstics en els moments on tot és qüestió de caixa o faixa. Per això és qui és a semifinals.

Una acció del Catalunya-Itàlia del mundial sub_13 de futbol sala Reus 2019. Foto: Svetlana Akimova.
Una acció del Catalunya-Itàlia del mundial sub-13. Foto: Svetlana Akimova.

Objectiu: 5è lloc
Amb un jugador imperial com el capità Cristian Lattari -quatre gols-, Itàlia ha esmicolat les opcions del conjunt d’Ammar Mohadr, i ho ha fet tot just quan aquest s’estava retrobant amb les sensacions dels tres primers duels a l’Olímpic de Reus. El 3-6 final no fa justícia al global del campionat però la selecció catalana encara té l’oportunitat de ratificar tot el seu potencial. A partir de demà (12 h, contra Sud-àfrica), lluitarà per la cinquena posició, i ho ha de seguir fent amb el convenciment que el futur serà seu. Perquè derrotes com aquesta, a la llarga, sempre enforteixen. 

La selecció catalana celebra un gol durant el Catalunya-Itàlia del mundial sub-13 de futbol sala Reus 2019. Foto: Svetlana Akimova.
La selecció catalana celebra un gol durant el partit. Foto: Svetlana Akimova.

Un pla molt treballat
L’1-0 de López no ha modificat en absolut l’esquema tàctic d’Itàlia, que havia traçat molt bé el seu pla per frenar Catalunya. Amb molta intensitat -ha acumulat tres faltes de seguida-, ha desarticulat la fluïdesa de joc dels locals i, tot seguit, s’ha llançat a l’atac. D’aquesta manera, l’empat –Valenti, minut 12- es pot dir que es veia a venir i que era merescut. A partir d’aquí, però, els jugadors de Mohadr han reequilibrat el duel i, fins i tot, haurien pogut trencar l’1-1 del descans si Aleix Asensio hagués transformat un doble penal a nou segons per al final.

Yassir Abbadi lluita per una pilota durant el Catalunya-Itàlia del mundial sub-13 de futbol sala Reus 2019. Foto: Svetlana Akimova.
Yassir Abbadi lluita per una pilota contra Itàlia. Foto: Svetlana Akimova.

L’huracà Lattari
A la represa, Catalunya ha tingut la sort d’avançar-se una altra vegada, amb una rematada per sota de Yassir Abbadi (2-1), però això només ha estat el preludi de l’exhibició de Lattari. Amb un llançament de falta i un contraatac, el capità italià ha donat la volta al marcador en dos minuts (2-3), i encara ha fet més mal quan ha anotat el 2-4 just quan la selecció catalana s’abraonava més decididament a l’atac. Els locals no han jugat malament durant els 13 minuts que quedaven, però han estat Smorgon -habilitat per l’estrella del seu equip- i el mateix Lattari els qui han trobat el premi del gol. Un cop definitiu i davant del qual a Catalunya només li quedava l’orgull de donar-ho tot fins al darrer segon, anotar el 3-6 -el segon gol de Biel López– i agrair a l’afició de Reus el suport durant tot el torneig. Demà, l’idil·li amb la graderia ha de continuar.

L'afició catalana present en el Catalunya-Itàlia del mundial sub-13 de futbol sala Reus 2019. Foto: Svetlana Akimova.
L’afició catalana present al Pavelló Olímpic de Reus. Foto: Svetlana Akimova.

Fitxa tècnica

Catalunya: Joel Grau, Hugo Virgil, Biel López (2), Darío González, Ismael Abbadi, Guillermo Segura, Iván Rodríguez, Yassir Abbadi (1), Aleix Asensio, Adrià Corbella, Jordi Marimon i Gerard Prat.
Itàlia: Galli, Del Boca, Smorgon (1), Colombo, Boscaro, Valenti (1), Palladini, Lattari (4), Maule, Moufakir, Carta i De Vico.
Àrbitres: Rafael Britez (Paraguai) i Alexandre Cáceres (Colòmbia).
Gols: 1-0 Biel López (m. 1); 1-1 Valenti (m. 12); 2-1 Yassir Abbadi (m. 21); 2-2 Lattari (m. 22); 2-3 Lattari (m. 24): 2-4 Lattari (m. 27); 2-5 Smorgon (m. 28); 2-6 Lattari (m. 32); 3-6 Biel López (m. 38).
Incidències: Partit dels quarts de final disputat al Pavelló Olímpic de Reus.

Foto de portada: Svetlana Akimova.