30.10.19
Futbol Sala

Catalunya bat Austràlia i és campiona de grup (6-1)

La victòria, molt més treballada del que indica el resultat, li permet esquivar el Paraguai i enfrontar-se a Itàlia (divendres, 17 h) en els quarts de final del mundial sub-13 de futbol sala de Reus

La selecció catalana sub-13 de futbol sala ha fet un pas de gegant en el seu objectiu de disputar les semifinals del mundial que té lloc al Pavelló Olímpic de Reus. La victòria contra Austràlia (6-1) li permet acabar la primera fase com a campiona de grup, amb tres triomfs de tres possibles -ja havia batut amb claredat França i Sud-àfrica-, cosa que equival a jugar els quarts de final contra la millor tercera, Itàlia. El duel serà aquest divendres, 1 de novembre, a les cinc de la tarda, en directe per Esport 3. En cas de victòria dels australians, que han ofert molta més resistència de la que indica el resultat, el rival hauria estat el Paraguai que, pel rendiment demostrat sobre la pista, hauria estat molt més complicat.

Una acció del Catalunya-Austràlia del mundial sub-13 de futbol sala Reus 2019.
Una acció del Catalunya-Austràlia del mundial sub-13 de futbol sala Reus 2019.

Premi a la constància
El primer gol ha tardat 10 minuts a arribar, i això que abans les ocasions s’han succeït amb rematades de Biel López, Ivan Rodríguez -al pal- o Yassir Abadi. Tanmateix, Catalunya no s’ha desesperat i el mateix Ammar Mohadr ha demanat un temps mort per felicitar els seus jugadors pel rendiment, malgrat el 0-0. La confiança i la constància ha tingut premi tot seguit, amb una recuperació de Rodríguez que ha acabat al fons de la xarxa d’Austràlia. Això sí, Aleix Asensio ha hagut de salvar dues pilotes sota els pals, quan Gerard Prat ja estava batut. La segona diana de Rodríguez, a passada de Jordi Marimon, ha fet justícia a la superioritat catalana: 2-0 al descans.

Una acció del Catalunya-Austràlia del mundial sub-13 de futbol sala Reus 2019.

El patiment paga la pena
A la represa, Biel López, Jordi Marimon i Aleix Asensio han tingut la sentència als seus peus però, després d’una jugada que el porter Gerard Prat ha salvat amb la col·laboració del pal -minut 6-, Austràlia s’ha esperonat. La selecció catalana ho ha passat malament durant uns minuts i Mohadr ha hagut de demanar un altre temps mort. Tot i això, el 3-0 d’Asensio, amb una acció de fantasia resolta de paràbola, ha donat aire en el moment més propici. Després d’un altre pal dels rivals, Marimon i López han esvaït qualsevol dubte amb el 5-0 i, ja al final, fins i tot, Rodríguez ha estat capaç de compensar el gol de l’honor visitant tot fent realitat un trio de gols particular.

Fitxa tècnica

Catalunya: Joel Grau, Hugo Virgil, Biel López (1), Darío González, Ismael Abbadi, Guillermo Segura, Iván Rodríguez (3), Yassir Abbadi, Aleix Asensio (1), Adrià Corbella, Jordi Marimon (1) i Gerard Prat.
Austràlia: Zimmer, Parthimos, Hess, Ulrick, Bowering, Nguyen, Rankin, Morgan, Silikopoulos (1), Elphick, King i Reed.
Àrbitres: Rafael Vieitez (Paraguai) i Alexandre Cáceres (Colòmbia).
Gols: 1-0 Iván Rodríguez (m. 11); 2-0 Iván Rodríguez (m. 15); 3-0 Aleix Asensio (m. 30); 4-0 Jordi Marimón (m. 35); 5-0 Biel López (m. 36); 5-1 Silikopoulos (m. 38); 6-1 Iván Rodríguez (m. 39).
Incidències: Partit de la tercera jornada del Grup C, última de la primera fase del Mundial, disputat al Pavelló Olímpic de Reus.