29.10.19
Beisbol i Softbol

Derrota de la selecció catalana de softbol contra Notre Dame (0-4) 

El duel contra el combinat universitari nord-americà s’emmarcava en l’estrena del camp de Montjuïc de softbol

La selecció catalana absoluta de softbol femení va ser l’encarregada d’estrenar el camp de softbol de Montjuïc després de les millores que s’hi han fet els darrers mesos, entre les quals destaquen la instal·lació de gespa artificial, la col·locació d’un marcador electrònic o l’enllumenat. L’equip de Catalunya, dirigit per Xavier Civit, va rebre la visita del conjunt nord-americà de la Universitat de Notre Dame, organització que participa en la màxima competició d’àmbit universitari de softbol als Estats Units. El resultat va ser de 0-4 per a les estatunidenques.

Una acció del Catalunya-Notre Dame de softbol femení per a la inauguració del camp de Montjuïc.
Una acció del Catalunya-Notre Dame de softbol femení al camp de Montjuïc.

Molta igualtat
Malgrat el gran nivell mostrat per les jugadores nord-americanes, el partit va estar igualat durant les set entrades que va durar. Tanmateix,  les llançadores visitants van posar les coses molt complicades a les catalanes, que es van quedar sense anotar. La bona tasca al monticle de les jugadores de la Universitat de Notre Dame es va ajuntar amb la resposta ofensiva d’aquestes, que van aconseguir bones batades que anaven sumant carreres al marcador final. Malgrat això, la bona feina defensiva de Catalunya al terreny de joc va impedir que la diferència de carreres fos més gran.

Catalunya i Notre Dame de softbol femení per a la inauguració del camp de Montjuïc.
Els equips de Catalunya i Notre Dame, en una fotografia conjunta

Clínic de Notre Dame
Abans de l’enfrontament va tenir lloc l’acte inaugural del camp, amb la presència del regidor d’Esports de la ciutat de Barcelona, David Escudé, que va fer el llançament d’honor. També, a petició de les jugadores americanes, es va impartir un clínic per a jugadores catalanes centrat en el bateig ,la defensa o el treball específic per a les llançadores. Aquest clínic va acabar amb una foto grupal i amb un intercanvi de samarretes a manera de record, fet que es va repetir a l’acabament del partit, quan les jugadores nord-americanes també van lliurar part del material amb el qual s’havien desplaçat a Catalunya com a obsequi final d’agraïment.