29.10.19
Futbol Sala

Catalunya, cap a quarts de final del mundial sub-13 de futbol sala (9-1)

La segona golejada consecutiva aconseguida a Reus, en aquest cas contra Sud-àfrica, fa que demà (17 h) en faci prou amb un empat contra Austràlia per ser primera de grup

La selecció catalana sub-13 de futbol sala ja és als quarts de final del mundial de Reus. Després de la golejada aconseguida en l’estrena contra França (11-2), avui també ha saldat el seu partit contra Sud-àfrica amb un resultat molt contundent (9-1), que la deixa molt a prop de la primera posició del grup C. Demà (17 h, Esport 3) en farà prou amb un empat contra Austràlia per jugar-se l’accés a les semifinals contra el millor tercer classificat. En cas de derrota, en canvi, el rival seria el campió del grup B, que ara mateix comanda el totpoderós Paraguai

Una acció del Catalunya-Sud-àfrica del mundial sub-13 de futbol sala Reus 2019.
Una acció del Catalunya-Sud-àfrica del mundial sub-13 de futbol sala Reus 2019.

Més difícil del que ha semblat
El partit contra Sud-àfrica ha sigut més difícil del que indica el resultat, i no només perquè l’1-0 -de Jordi Marimon– ha tardat més de sis minuts a arribar. El porter Joel Grau ha hagut de fer diverses intervencions de mèrit i la pressió rival ha limitat molt la fluïdesa del joc dels jugadors d’Ammar Mohadr. Tanmateix, el seleccionador català ha demanat un temps mort que ha resultat providencial, ja que ha motivat extraordinàriament els seus efectius tot recordant-los que només havien xutat dues vegades a porteria. Iván González, Aleix Asensio (2, el segon de bellísima factura, des de la cantonada) i Hugo Virgil han fet realitat el 5-0 parcial al descans.

Una pilota dividida durant el Catalunya-Sud-àfrica del mundial sub-13 de futbol sala Reus 2019.
Una pilota dividida contra Sud-àfrica al Pavelló Municipal Olímpic de Reus.

Pensant en Austràlia
A la represa, el gol dels catalans ha tornat a tardar a arribar i Jordi Marimon ha tornat a ser el desllorigador. En els primers 10 minuts hi ha hagut molt poques ocasions, entre elles un pal d’Ivan Rodríguez. La imminència del partit de demà contra Austràlia neutralitzava l’ambició. Tot i això, després de dues altres pilotes a la fusta, d’Aleix Asensio i Darío González, i del 6-1 sud-africà, ha arribat l’exhibició de la gran figura del debut contra França, Yassir Abadi, que ha completat un trio de gols fins a arribar al 9-1 definitiu.

Fitxa tècnica

Catalunya: Joel Grau, Hugo Virgil (1), Biel López, Darío González, Ismael Abbadi, Guillermo Segura, Iván González (1), Yassir Abbadi (3), Aleix Asensio (2), Adrià Corbella, Jordi Marimon (2) i Gerard Prat.
Sud-àfrica: Camdon, Onke, Liyabona, Alive, Taachaye, Jhlebenkosi, Safsanco, Shane i Xavier Slinger (1).
Àrbitres: Javier Betrino (Argentina) i Roberto Ferrari (Suïssa).
Gols: 1-0 Jordi Marimon (m. 7); 2-0 Iván González (m. 11); 3-0 Aleix Asensio (m. 13); 4-0 Aleix Asensio (m. 15); 5-0 Hugo Virgil (m. 18); 6-0 Jordi Marimon (m. 31); 6-1 Xavier Slinger (m. 35); 7-1 Yassir Abbadi (m. 16); 8-1 Yassir Abbadi (m. 18); 9-1 Yassir Abbadi (m. 20).
Incidències: Partit de la segona jornada del Grup C del Mundial celebrat al pavelló Olímpic de Reus.