28.10.19
Futbol Sala

Catalunya comença forta el mundial sub-13 de futbol sala (11-2)

La golejada contra França la situa líder del Grup C amb els mateixos punts que Austràlia, que ha sorprès Sud-àfrica (2-8) en l’estrena al Pavelló Olímpic de Reus

La selecció catalana sub-13 de futbol sala s’ha estrenat al mundial de Reus de la millor manera possible. S’ha imposat amb enorme autoritat a França (11-2) i s’ha situat líder del grup C amb tres gols d’avantatge sobre Austràlia, que també ha guanyat el seu partit enfront Sud-àfrica (2-8). Tanmateix, el millor ha estat la sensació de superioritat del conjunt d’Ammar Mohadr, que ha evidenciat que encara té molt marge de millora amb vista al que queda de campionat. Els gols s’han concentrat en fases molt brillants de joc que, de tenir més continuïtat durant la integritat dels duels, poden posar en serioses dificultats els grans favorits al títol: els equips sud-americans.

La selecció catalana contra França al mundial sub_13 de futbol sala Reus 2019. Foto: Svetlana Akimova.
La selecció catalana contra França al mundial sub 13. Foto: Svetlana Akimova.

De més a menys
Catalunya ha començat la primera part amb molta intensitat i no ha tornat gaires minuts a avançar-se 3-0, amb dos gols de Yassir Abadi i un altre -el segon- d’Aleix Asensio. El porter francès ha tingut actuacions de mèrit i Abadi hauria pogut rubricar el trio de gols ben aviat si no hagués enviat una pilota al pal al minut 10. A partir d’aquí, però, i també fruit de les rotacions de Mohadr, França s’ha estirat i hauria marcat de no ser per les magnífiques intervencions del porter català Gerard Prat.

Una acció del Catalunya-França del mundial sub 13 de futbol sala Reus 2019. Foto: Svetlana Akimova.
Una acció del Catalunya-França sub-13 a Reus. Foto: Svetlana Akimova.

Directes al triomf
La selecció catalana ha començat la segona meitat amb la mateixa determinació que en la primera i també ha marcat tres gols molt ràpidament. Guillermo Segura ha assistit el tercer d’Abadi abans de marcar dos gols consecutius. Però encara ha estat més fulgurant l’aportació de Jordi Marimon, autor d’un trio de gols en tan sols un minut que han significat el 9-0. Enmig dels dos gols de l’honor francesos, Yassir Abadi ha arrodonit el seu extraordinari partit tot arribant a les cinc dianes de manera particular. Demà (17 h), segon partit contra Sud-àfrica.

Inauguració del mundial sub-13 de futbol sala Reus 2019. Foto: Svetlana Akimova.
Inauguració del mundial sub-13 de futbol sala 2019. Foto: Svetlana Akimova.

Inauguració espectacular
Només acabar-se el partit de Catalunya, ha començat una vistosa cerimònia d’inauguració al Pavelló Olímpic de Reus, on la música de Michael Jackson ha estat clara protagonista fins que ha donat pas a una espectacular actuació del Grup Xou Júnior de Patinatge del Reus Deportiu. Després de la desfilada de les seleccions han entrat a escena els gegants del seguici festiu petit de Reus “El Vitxet i la Vitxeta”, preludi dels parlaments de les autoritats: Carles Pellicer, alcalde de Reus; Rolando Alarcón, president de l’Associació Mundial de Futsal (AMF); i Gerard Figueras, secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya. L’acte ha finalitzat amb l’Himne Nacional de Catalunya i la ballada conjunta del gegant i l’Àguila.

Les autoritats durant la inauguració del mundial sub-13 de futbol sala Reus 2019. Foto: Svetlana Akimova.
Carles Pellicer, Rolando Alarcón i Gerard Figueras. Foto: Svetlana Akimova.

Fitxa tècnica

Catalunya: Joel Grau, Hugo Virgil, Biel López, Darío González, Ismael Abbadi, Guillermo Segura, Iván González, Yassir Abbadi, Aleix Asensio, Adrià Corbella, Jordi Marimon i Gerard Prat.
França: Molina, Palumbo, Maurice, Hcimi, Vautier, L. Simiand, F. Simiand, Muñoz, Mreau, Ahmed-Craouch, Mohamed i Rezel.
Àrbitres: Alexander Cáceres (Colòmbia) i Fabio Lotartaro (Itàlia).
Gols: 1-0, m. 1 Yassir Abbadi; 2-0, m. 4 Asensio; 3-0, m. 10 Yassir Abbadi; 4-0, m. 23 Yassir Abbadi; 5-0, m. 24 Segura; 6-0, m. 25 Segura; 7-0, m. 29, Marimon; 8-0, m. 29 Marimon; 9-0, m. 20 Marimon; 9-1, m. 31 Ahmed; 10-1, m. 32 Yassir Abbadi; 11-1, m. 34 Yassir Abbadi; 11-2, m. 35 Muñoz, de penal.
Incidències: Partit de la primera jornada del Grup C del mundial sub-13 celebrat al Pavelló Olímpic de Reus.

Foto de portada: Svetlana Akimova.