21.10.19
Korfbal

Fora del mundial sub-21 de korfbal per un gol

La derrota contra Portugal (11-10) va frustrar l’objectiu mínim de la selecció catalana de ser sisena en l’europeu de la República Txeca, on va ser última amb cinc derrotes acumulades

Catalunya no podrà disputar el mundial sub-21 de korfbal de l’any que ve a Taipei. L’equip entrenat per Albert Parrón i Irene Figueroa no va poder superar cap dels cinc rivals als quals es va enfrontar durant l’europeu sub-21 de la República Txeca, que oferia sis places per a la gran competició del 2020. Malgrat ser última i haver perdut tots els partits, però, la selecció catalana es va quedar a un sol gol de l’objectiu mínim de classificar-se, ja que un triomf en el partit de divendres contra Portugal (11-10) hauria estat suficient.

La selecció catalana en l'europeu sub-21 de korfbal de la República Txeca 2019. Foto: Marco Spelten.
La selecció, en l’europeu sub-21 de la República Txeca. Foto: Marco Spelten.

Mal inici
L’ordre dels partits en la fase de grups obligava Catalunya a obtenir bons resultats des de l’inici i, en canvi, no va ser així. El duel contra el conjunt amfitrió, la República Txeca, es va saldar amb una primera derrota (15-9). La manca d’efectivitat de cara la cistella, sobretot en el tram final, ho va condicionar tot. En el següent duel, enfront d’Anglaterra, els de Parrón i Figueroa van millorar la capacitat realitzadora. Tanmateix, també van ser especialment vulnerables en defensa, fins al punt de perdre de 13 gols (28-15). L’últim duel, contra la favorita Països Baixos, no oferia cap possibilitat de classificació per a les semifinals i es va saldar amb una altra desfeta contundent (42-9).

Una acció del Catalunya-Portugal de l'europeu sub-21 de korfbal de la República Txeca 2019. Foto: Marco Spelten.
Una acció del Catalunya-Portugal. Foto: Marco Spelten.

Remuntada estèril
Malgrat els resultats inicials, un triomf en qualsevol dels encreuaments de divendres garantia la sisena plaça i, per tant, la classificació per al mundial de Taipei 2020. El rival era Portugal, tercer de l’altre grup, que va haver de patir de valent per derrotar la selecció catalana. Al final del primer quart d’hora de partit, Catalunya s’imposava de dos gols (2-4) i, malgrat que al descans (5-4) i al minut 30 (10-6) el resultat ja era desfavorable, els de Parrón i Figueroa encara no havien dit l’última paraula. En els últims tres minuts, dos penals de Maria Castillo i Pau Segura i un llançament d’aquest últim des de la mitja distància van forçar l’empat (10-10). Només una genialitat de Catarina Frade, en la següent jugada, va frustrar la remuntada. Els catalans encara van disputar de dues possessions més per forçar la pròrroga, però aquesta vegada les urgències es van traduir en massa nervis i les jugades no van arribar a bon port.

El final, com l’estrena
Amb la decepció d’haver-se quedat tan a prop de classificar-se per al mundial, Catalunya va afrontar l’últim partit: per la setena i la vuitena plaça, una altra vegada,  contra la República Txeca. Els amfitrions van demostrar estar molt més motivats i van repetir el triomf de la jornada inicial (15-4) amb encara més contundència. Tot i això, totes dues seleccions són les que s’han quedat fora del pròxim mundial sub-21, que tindrà els següents representants europeus: Països Baixos, Bèlgica, Alemanya, Anglaterra, Hongria i Portugal.

Foto de portada: Marco Spelten / Actiefotografie.