14.10.19
Drets humans

Davant de la sentència, marxem contra la repressió!

La Plataforma Proseleccions s’adhereix a la iniciativa Marxes per la Llibertat i insta tot el sector esportiu català a participar-hi

La sentència de la vergonya ja és una realitat i, com no podria ser d’una altra manera, ha arribat el moment de reaccionar com a poble. Les penes imposades atempten directament contra tots els drets fonamentals i marquen un camí de repressió sense retorn si no hi posem fre des de la màxima fermesa que permeti una espiral articulada d’accions no-violentes. Una de les primeres és la iniciativa Marxes per la Llibertat, que han impulsat l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural per ser executada durant tres dies des de dimecres. La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes s’hi adhereix i insta tot el sector esportiu català a participar-hi per fer visible el rebuig absolut a la resolució del Tribunal Suprem.

Les Marxes per la Llibertat sortiran de cinc localitats diferents (Girona, Vic, Berga, Tàrrega i Tarragona) i aniran passant poble a poble per tot el territori fins a arribar a Barcelona. Durant tres dies, es recorreran 100 km, dividits en 5 etapes. El primer i segon dia hi haurà dues etapes (una al matí i una a la tarda), i el tercer dia només una, ja que s’arribarà a Barcelona al migdia. Cada etapa té aproximadament uns 20 km. Les marxes, inspirades en altres marxes pacífiques històriques, pretenen ser una resposta de país en favor de la llibertat de les i els presos polítics, les i els exiliats, en contra de la repressió i per reivindicar el dret a l’autodeterminació. La voluntat és implicar tot el territori, de manera transversal i plural, i retornar a la ciutadania el paper protagonista de les mobilitzacions. Això ha d’incloure inequívocament el sector esportiu

Tothom qui hi vulgui participar només caldrà que s’hi uneixi, sense limitacions ni l’obligatorietat de completar etapes senceres. Cada etapa començarà i acabarà en un nucli urbà, des d’on s’oferirà, a preu simbòlic, esmorzar, dinar i sopar populars. També s’hi podrà pernoctar de forma gratuïta i prosseguir així la marxa l’endemà, prèvia reserva al web www.marxesperlallibertat.cat. D’altra banda, avui també hi ha convocades concentracions a les 20 h en diversos punts del país, els detalls de les quals es podran conèixer a través dels canals oficials de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.