13.10.19
Korfbal

Catalunya disputa l’europeu sub-21 de korfbal amb un ull posat en el mundial

L’objectiu mínim a la República Txeca és la sisena plaça, l’última que garanteix la presència al torneig de Taiwan de l’any que ve

La selecció catalana sub-21 viatja aquest dilluns fins a la República Txeca per disputar-hi l’europeu de la categoria. El torneig, que tindrà lloc a la ciutat de Prostějov del 15 al 19 d’octubre, acull els vuit millors equips nacionals del continent i atorgarà sis places per al mundial de l’any que ve, amb seu a Taipei (Taiwan). Els entrenadors catalans, Irene Figueroa i Albert Parrón, admeten a la pàgina web de la Federació Catalana de Korfbal (FCK) que “l’objectiu és assolir, com a mínim, la sisena plaça”, que és l’última que garanteix la presència a la competició principal de l’any que ve, així com “aconseguir un equip més consolidat i rodat”.

Una acció de la selecció catalana de korfbal amb vista a l'europeu sub-21 del 2019. Foto: Gertrude de Vries.
Una acció de la selecció catalana de korfbal. Foto: Gertrude de Vries.

Un grup complicat
Figueroa i Parrón són conscients que han d’afrontar “un grup molt durant la primera fase”, però, a la vegada, són optimistes per l’ordre dels partits, dimarts (16.30 h) contra la selecció local; dimecres (12.15 h) contra Anglaterra; i dijous (10.30 h) contra els Països Baixos: “Ho  preferim pel desgast físic que suposaria jugar contra Holanda el primer partit”. L’altre grup, el B, el componen Alemanya, Bèlgica, Portugal i Hongria. Divendres, tots els equips s’enfrontaran de manera creuada (primers contra segons i tercers contra quarts), de manera que, en cas de no ser a semifinals, Catalunya disputarà el duel clau per classificar-se per a Taiwan

El grup de Catalunya que ha preparat l'europeu de korfbal sub-21 de la República Txeca 2019.
El grup que ha preparat l’europeu de korfbal sub-21 de la República Txeca 2019.

Una preparació a consciència
En l’últim precedent, el 2014 també a la República Txeca, la selecció catalana ja va ser sisena, tot igualant la seva millor classificació històrica. Per preparar-se amb garanties, l’equip de Figueroa i Parrón s’ha estat entrenant intensament durant l’últim mes, amb un grup de 24 jugadors que ha donat pas a la convocatòria definitiva. Durant el camí, Catalunya ha disputat el Torneig Internacional de korfbal de Platja d’Aro i el torneig de pretemporada organitzat pel Sant Llorenç Korfbal Club. També s’ha enfrontat al Club Korfbal Castellbisbal i al KC Barcelona.

La convocatòria

Júlia Combis (Platja d’Aro Korfbal Club)
María Castillo (Platja d’Aro Korfbal Club)
Nora Hendrikse (AEE IES Montserrat Miró)
Maria Garcia (C.K. Vallparadís)
Aitana Segura (AEE IES Montserrat Miró)
Berta Martínez (Platja d’Aro Korfbal Club)
Eric Álvarez (C.K. Vallparadís)
David Ceballos (C.K. Vallparadís)
Àlex Sierra (Sant Llorenç K.C.)
Ramon Quiros (C.K. Vallparadís)
Mario Giménez (AEE IES Montserrat Miró)
Albert Góngora (AEE IES Montserrat Miró)
Pau Segura (AEE IES Montserrat Miró)
Carles Piqueras (Platja d’Aro Korfbal Club)