30.09.19
Futbol

Catalunya i Escòcia fan palesa la seva germanor a Arenys de Munt

El II Trofeu del Poble va significar la tornada del duel disputat fa un any a Glasgow, on es commemorava el primer aniversari de l’1 d’octubre

L’equip de veterans del Club Esportiu Arenys de Munt, en representació de Catalunya; i un grup d’amateurs de les rodalies de Glasgow, en representació d’Escòcia, van disputar dissabte el “II Trofeu del Poble” al Camp Municipal de la localitat maresmenca. El partit de futbol de veterans significava la tornada del duel de fa un any a Glasgow, en commemoració del primer aniversari de l1 d’octubre i per homenatjar als presos polítics. En aquella ocasió, un equip de residents catalans vinculats amb l’ANC d’Escòcia s’havia imposat al conjunt local (0-4) però, en aquesta ocasió, el resultat ha estat diferent (1-3).

El II Trofeu del Poble Catalunya Escòcia, a Arenys de Munt.
El II Trofeu del Poble Catalunya Escòcia, a Arenys de Munt.

Germanor absoluta
Sigui com sigui, l’esdeveniment va tornar a ser una mostra dels estrets lligams que hi ha entre Catalunya i Escòcia, amb un sentit homenatge, per part de tots dos equips, als presos, exiliats i represaliats catalans. El 18 de setembre de 2014, dia del referèndum per a la independència d’Escòcia, un grup d’Arenys de Munt ja havia mostrat el seu suport a la causa escocesa tot viatjant-hi i portant-hi a terme iniciatives com la recreació d’estelades i banderes escoceses amb espelmes i una ballada de sardanes. Abans del xiulet inicial, Els Segadors es van interpretar amb una gaita i l’himne escocès, amb tenores i tibles, tot donant pas a un partit complementat per diverses activitats culturals: un assaig amb els Capgrossos de Mataró, una visita turística per Canet de Mar i un sopar popular a la pista annexa del pavelló d’Arenys de Munt.

El II Trofeu del Poble Catalunya Escòcia, a Arenys de Munt.
La interpretació dels himnes català i escocès, abans del partit.

Perspectives de futur
El “II Trofeu del Poble” estava organitzat per l’ANC d’Arenys de Munt conjuntament amb l’assemblea de Canet. L’acte també ha comptat amb la participació de l’Ajuntament d’Arenys de Munt i el Club Esportiu Arenys de Munt i la col·laboració de diverses entitats, entre elles la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, que va instal·lar pancartes i va contribuir a donar caliu al partit. En aquest sentit, la idea és consolidar aquesta iniciativa i ampliar-ne els horitzons, amb la voluntat de promoure la participació internacional de les seleccions esportives catalanes.