19.09.19
Bowling

12a participació consecutiva en el Swiss International Team Event de Bowling

La selecció catalana presentarà un equip masculí i un altre de femení, que comptaran amb els pròxims representants de Catalunya en la Copa del Món Qubica-AMF: Lia Mojarro i Lluís Montfort

La selecció catalana de Bowling disputa aquest cap de setmana el Swiss International Team Event. Serà la 12a participació consecutiva de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling (FCBB) en una competició que compta amb el mateix nombre d’edicions disputades. L’objectiu serà superar la sisena posició masculina de l’any passat i, si pot ser, la cinquena del 2017. Els components seran els següents: Lluís Montfort, Axel Guimó, Moisés Pérez i Artur Colomer. També hi haurà un equip íntegrament femení, després que el 2018 es presentés un conjunt mixt, amb només dues noies. Les convocades són Lia Mojarro, Marina Sardà, Keyla Vásquez i Núria Crespo.

Lluís Montfort i Lia Mojarro, campions de Catalunya Qubica-AMF de Bowling 2019.
Lluís Montfort i Lia Mojarro, campions de Catalunya Qubica-AMF 2019.

Els campions de Catalunya, en acció
Lia Mojarro, de l’Xtreme Bowling Club de Sant Joan Despí, i Lluís Montfort, del Sweetrade Bowling Club-Les Franqueses, competiran amb la selecció només una setmana després d’haver-se erigit campions del 12è Campionat de Catalunya Qubica-AMF, que va tenir lloc a les instal·lacions de Bowling D’Aro. El test internacional serà ideal per a ells, vist que la victòria al Baix Empordà els convertirà en els representants de Catalunya en la 55a Copa del Món Qubica-AMF, que tindrà lloc a Palembang (Indonèsia) del 16 al 24 de novembre. Mojarro va superar Sardà (Sweetrade) de només 28 pals, amb Vásquez (Club Xtreme) tercera, mentre que Montfort també va aconseguir un triomf ajustat (36 pals) sobre el seu company de club Colomer, malgrat liderar la competició en tot moment. Guimó (BC Diagonal) també va oposar força resistència.

Vells coneguts
La d’Indonèsia no serà la primera representació de Catalunya en una Copa del Món dels campions nacionals d’aquest 2019. Lluís Montfort va assolir l’any 2017 a Hermosillo (Mèxic) la millor classificació fins ara d’un esportista de la FCBB, ja que va ser 17è. Per a Lia Mojarro, aquesta serà la tercera participació: va debutar el 2014 a Wroclaw (Polònia) i l’any passat, va ser a Las Vegas (EUA). En la primera presència va ser 28a i, en la segona, 29a tot i haver arribat a l’última jornada amb opcions de classificar-se per al Top-24.