17.09.19
Curses per muntanya

Pere Rullan, 5è en la Zacup de la Copa del Món de curses per muntanya

Ester Casajuana aconsegueix el segon Top-10 de la selecció catalana de la FEEC a Itàlia, mentre que Gerard Españó és 15è

Pere Rullan (La Molina Club d’Esports) va tornar a completar una actuació brillant en la Copa del Món de curses de muntanya, amb una cinquena posició en la Zacup, a Itàlia, que s’afegeix a la quarta aconseguida en l’Skyrace Comapedrosa, a Andorra. L’esportista de la selecció catalana va arribar a només set minuts del podi que va tancar Daniel Antonioli i que van completar el ruandès Jean Baptiste Simukeka, guanyador, i Zaid Ait Malek (CEM la Cameta Coixa). Simukeka va completar els 27 km, amb 2.650 m de desnivell, en 2h49:21. 

Un altre Top-10
L’altra posició entre els deu primers de l’equip de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), que tenia quatre representants, va ser la d’Ester Casajuana (CE Alliberadrenalina), que s’esperava un millor resultat després d’haver quedat segona a Andorra i haver guanyat l’europeu -en aquest cas, com la resta de catalans, sense poder defensar els colors del seu país-. Tanmateix, el seu novè lloc la manté en la lluita per classificar-se entre els deu primers de la classificació general. La seva companya Clàudia Sabata (CE Berguedà) es va veure obligada a abandonar.

Ester Casajuana, amb la selecció catalana de curses per muntanya, en la Zacup 2019. Foto: Skyrunning.
Ester Casajuana, durant la participació en la Zacup, a Itàlia. Foto: Skyrunning.

Españó, quinzè
L’altre component de la selecció catalana, Gerard Españó (AE Mountain Runners del Berguedà), va tornar a classificar-se dins del Top-20 d’una cursa de la Copa del Món amb un treballat quinzè lloc. Els també catalans Oriol Cardona (Skimo Club Camprodon) i Sheila Avilés (CEM la Cameta Coixa), en els seus casos tot formant part d’equips privats, lideren la general. La igualadina va recuperar la primera plaça gràcies al segon lloc a Itàlia, per darrere de la romanesa Denisa Dragomir. L’equip de la FEEC tancarà la temporada el pròxim 5 d’octubre en l’Sky Pirineu de Bagà, que serà retransmesa en directe per TV3. Serà la penúltima prova de la Copa del Món de la ISF.