16.09.19
Korfbal

El KC Barcelona es classifica per a l’Europa Cup 2020

Significa el retorn del campió català a la màxima competició continental de korfbal, després d’un any d’absència

El Korfbal Club Barcelona s’ha classificat per a l’Europa Cup d’Hongria, que es disputarà del 9 a l’11 de gener. En el torneig classificatori de Saint-Étienne, disputat aquest cap de setmana, l’equip d’Enric Delgado va ser finalista, de manera que es va assegurar una de les dues places disponibles. L’èxit implica el retorn del campió de la lliga catalana a la màxima competició continental, després d’una temporada d’absència. L’any passat, l’Assessoria Vallparadís va perdre la plaça fixa en ser setè en l’edició disputada a Platja d’Aro i, vuit mesos més tard, el CK Castellbisbal no la va poder recuperar durant el preeuropeu de Turquia.

Una acció defenisva del KC Barcelona, durant la fase prèvia de l'IKF Europa Cup de korfbal 2019.
Una acció defensiva del KC Barcelona. Foto: Marco Spelten.

Un camí solvent
El KC Barcelona va acabar la fase de grups en segona posició, amb un parcial de dues victòries (Bonson FJEP, 9-27, i Cardiff, 14-4) i una derrota (Ceské Budejovice, 15-9). Aquests resultats el van classificar per a unes semifinals decisives per accedir a la fase final de Budapest, que va resoldre amb eficàcia contra el campió de l’altre grup, el KS Sokól Serock polonès (14-12). En l’últim partit de la competició, el representant txec va tornar a ser millor (22-15). No obstant això, l’objectiu ja estava aconseguit.

El KC Barcelona, durant la fase prèvia de l'IKF Europa Cup de korfbal 2019. Foto: Marco Spelten.
El KC Barcelona, tot jugant la fase prèvia a Saint-Étienne. Foto: Marco Spelten.

Els rivals
Tant el KC Barcelona com el Ceské Budejovice es trobaran a Hongria els campions de les sis lligues que ja tenien plaça assegurada. Els seus rivals seran els següents: Koninklijke Kwik KC (Bèlgica), KV Fortuna (Països Baixos), SG Pegasus Rommerscheid 1991 (Alemanya), NC Benfica (Portugal), 1908 SZAC Budapest (Hongria) i  Trojans Korfball Club (Anglaterra). L’objectiu dels barcelonins no només serà intentar eludir la setena i la vuitena plaça, que obligarien el pròxim campió català a disputar la fase prèvia de l’any que ve, sinó també mirar-se d’acostar a les millors classificacions històriques: els quarts llocs del Sant Llorenç KC (1997) i del CK Vallparadís (2017).