10.09.19
Dards

Cap de setmana màgic de Carles Arola a Calella

Es va proclamar campió de l’FCD Anniversary Open per primera vegada l’endemà d’haver estat finalista del Catalonia Open de dards

Calella ha estat un cop més l’epicentre dels dards a Europa, amb la disputa de la 8a edició del Catalonia Open i la 5a de l’FCD Anniversary Open. Tots dos esdeveniments internacionals han registrat rècords de participació i s’han consolidat com els més importants de la Península. El primer torneig, disputat dissabte, va superar la xifra d’inscrits en un 15%, tot deixant-la, per primera vegada, per damunt dels 250 esportistes. Pel que fa al segon, que va tenir lloc diumenge, el creixement arriba al 30%, tot assolint els 238 esportistes, molts dels quals internacionals amb les seves seleccions. Hi havia 20 països diferents representats. És en aquest context que s’ha de destacar l’excel·lent actuació de Carles Arola, finalista d’un Catalonia Open que ja havia guanyat el 2015 i vencedor de l’FCD Anniversary per primera vegada.

Kevin Doets i Sharon Prins, guanyadors del Catalonia Open de dards 2019.
Kevin Doets i Sharon Prins, guanyadors del Catalonia Open.

Dos catalans, a semifinals
Carles Arola i Martín Martí van arribar fins a les semifinals del Catalonia Open. Anaven per cantons diferents del quadrant i això feia possible la primera final catalana de la història del torneig.  Daniel Carrasco també va destacar, tot arribant fins a uns quarts de final que va perdre davant Gabriel Florin (4-0). Arola va poder amb el romanès establert a Espanya (2-5) però, en canvi, Martí va cedir (5-3) enfront de Kevin Doets (Països Baixos). En la final, l’esportista de la Federació Catalana de Dards (FCD) va vendre cara la derrota contra Doets (6-3). En la categoria femenina, Iolanda Riba va arribar fins als quarts de final, on va cedir contra la noruega Ramona Eriksen (2-4). La neerlandesa Sharon Prins va guanyar el títiol per setena vegada consecutiva però Eriksen li va donar més problemes que mai (4-3). Tant Doets com Prins, gràcies a la victòria a Calella, han obtingut la classificació directa per al Màsters Mundial i per al play-off classificatori del Mundial de dards.

Doble podi català
La victòria de Carles Arola (CD Piritoño) en l’FCD Anniversary Open va venir acompanyada per la tercera posició de Núria Plaza. El català va disputar la final contra el neerlandès Kay Smeets, que lluitava per revalidar el títol de l’any anterior. Les partides inicials van ser molt igualades però Arola va anar prenent l’avantatge amb grans llançaments i constància, fins a imposar-se amb claredat (6-3). D’aquesta manera, va obtenir el passaport per al World Masters, reservat als campions. Pel que fa a la final femenina, es va repetir el mateix enfrontament del 2017, entre les neerlandeses Sharon Prins i Aileen de Graff, que fins ara s’han repartit tots els èxits. La segona va conquerir la seva tercera corona (5-3) en un enfrontament molt més igualat i amb millor mitjana final que en la darrera edició.