09.09.19
Futbol Sala

França, Sud-àfrica i Austràlia, rivals de Catalunya al mundial sub-13 de futbol sala 

La selecció catalana, cap de sèrie en el sorteig, ha esquivat els equips sud-americans en la primera fase de la competició, que tindrà lloc del 28 d’octubre al 3 de novembre a Reus

La selecció catalana sub-13 de futbol sala debutarà contra França al Campionat del Món que tindrà lloc del 28 d’octubre al 3 de novembre al Pavelló Olímpic de Reus. Els dos dies posteriors es veurà les cares amb Sud-àfrica i Austràlia, segons ha determinat el sorteig dels grups s’ha celebrat avui a la seu de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) a Barcelona.  Els dos primers de cada grup i els dos millors tercers accediran als quarts de final, que es disputaran el divendres 1 de novembre.

El president de la UFEC, Gerard Esteva, en el moment d'extreure el nom de Catalunya durant el sorteig del mundial sub_13 de futbol sala Reus 2019.
Gerard Esteva, en el moment d’extreure el nom de Catalunya durant el sorteig.

Cap de sèrie
Catalunya era cap de sèrie juntament amb l’Argentina i el Paraguai, cosa que l’ha ajudat a esquivar totes les seleccions sud-americanes, grans dominadores d’aquest esport. Tanmateix, també hauria pogut enfrontar-se amb Colòmbia o Brasil, que formaven part del segon esglaó de favorits juntament amb Sud-àfrica. En tractar-se de la primera competició que es fa en aquesta categoria, les posicions en els diferents pots de favorits les han determinades les actuacions en els últims mundials absolut i sub-20, així com el rànquing general de l’Associació Mundial de Futsal (AMF).

Daniel Vives, Gerard Esteva, Julio César Notario i Josep Cuerba, durant el sorteig del mundial sub_13 de futbol sala Reus 2019.
Josep Cuerba, Gerard Esteva, Daniel Vives i Julio César Notario.

La resta de grups
La selecció catalana ha quedat enquadrada al grup C, mentre que a l‘A hi seran Argentina, Brasil, Itàlia i l’Índia; i el B el formaran Paraguai, Colòmbia, Suïssa i Gran Bretanya. L’acte que comptat amb la presència de Gerard Esteva, president de la UFEC; Dani Vives, president de la Federació Catalana de Futbol Sala (FCFS); Josep Cuerba, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Reus; i Julio César Notario, cap de competició de l’AMF (Associació Mundial de Futsal), que han estat els encarregats d’extreure les boles que han configurat el calendari de la primera fase. La cerimònia inaugural coincidirà amb el primer dia de competició, el 28 d’octubre.

Tercer mundial a Catalunya
Aquest mundial serà el tercer que acull Catalunya, després dels femenins absoluts del 2008 (també a Reus) i 2017 (Balaguer). En aquest sentit Notario, coneixedor de Reus i del Pavelló Olímpic, ha ratificat la confiança de l’AMF en la capacitat organitzativa de la FCFS. Per la seva banda, Vives ha destacat “la gran complicitat i suport des de l’inici per part de l’Ajuntament de Reus”. Unes paraules correspostes per Cuerba: “Ho intentarem fer el millor possible i estem encantats d’acollir aquest mundial”. Finalment, Esteva ha subratllat “la importància que puguem competir oficialment com a Catalunya”, en aquest cas com a local,  en un torneig d’aquestes característiques, i ha celebrat que la FCFS torni a apostar “pel territori”.