09.09.19
Política Esportiva

[FOTOGALERIA] L’Onada per la Independència aplega centenars de persones

Embarcacions motores i pneumàtiques, velers, caiacs i nedadors omplen d’estelades el litoral català a tres dies de la Diada

L’Onada per la Independència va tenir un seguiment massiu a diversos punts del litoral català, amb la participació de 120 patrons d’embarcacions i centenars de persones, ja fos a l’interior dels vaixells, a les platges, amb caiac o nedant. Tots ells van contribuir a fer lluir l’estelada com a “bandera aglutinadora i reivindicativa”, a tres dies de la Diada de l’Onze de Setembre. La iniciativa estava organitzada per Esportistes per la República amb el suport de Clam per la Llibertat, Fem Consell, Free Romeva, la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial, diverses territorials de l’ANC, els Foreign Friends of Catalonia i la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes

Hi van participar tota classe d’embarcacions: velers, motores o pneumàtiques, però també caiacs i gent nedant, com és el cas del col·lectiu Free Romeva, que va portar les lletres de “Llibertat”, surant per l’aigua, des del port de Badalona fins al Pont del Petroli. Allà, l’eurodiputada Diana Riba ha llegit un manifest i ha pronunciat un discurs als assistents. Aquest tram, que incloïa Barcelona, El Masnou, Mataró, Premià, Montgat i Badalona, ha estat un dels que ha comptat amb una participació més massiva, així com el que unia Blanes amb Arenys de Mar, on s’han instal·lat un bon nombre de paraigües grocs a la platja. També s’ha viscut molt d’ambient a la Catalunya Nord, de Palamós a Begur o a Torredembarra.

Previous
Next