04.09.19
Política Esportiva

Aquest diumenge, omplim el litoral català d’estelades!

L’Onada per la Independència està oberta a tota mena d’embarcacions, de vela, motores o pneumàtiques, fins a caiacs o gent nedant. L’únic requisit és lluir una estelada.

Esportistes per la República ha impulsat aquest diumenge, 8 de setembre, al matí, un acte per a internacionalitzar l’afer català a les portes de la Diada. Es tracta de  l’Onada per la Independència, que té com a objectiu fer sortir al mar del litoral català tota classe d’embarcacions perquè puguin fer lluir els colors de l’estelada de manera massiva. Hi són cridades tot tipus d’embarcacions: velers, motores o pneumàtiques, però també caiacs o, fins i tot, gent nedant. També s’anima la ciutadania a participar des de la platja.

5 trams i més
Inicialment s’havien plantejat cinc trams per concentrar la presència d’estelades: Catalunya Nord, Palamós-Begur, Arenys-Blanes, Badalona-Mataró Sitges. Tanmateix, recentment s’han incorporat el Port Vell de Barcelona i Torredembarra, com a punts de sortida, que s’afegeixen a Colera, l’Escala, Begur, Palamós, Blanes, Arenys de Mar, Mataró, Badalona o Sitges, També hi ha prevista activitat a Cotlliure. Es recorda que cada persona que participi en l’Onada per la Independència ho farà per convicció i decisió personal i que la seguretat anirà a càrrec de cadascú. Per a qualsevol aclariment o ampliació, us podeu adreçar a esportistesxrepublica@gmail.com o consultar el Twitter @EsportistesxR.

Un veler a Cotlliure, preparat per l'Onada per la Independència del 8 de setembre de 2019.
Un veler a Cotlliure, preparat per l’Onada per la Independència del dia 8.

L’estelada, protagonista
L’únic requisit indispensable de participació tots els vaixells hauran de lluir banderes estelades catalanes, en qualsevol de les seves modalitats. Un dels objectius, a més d’oferir visibilitat a la causa catalana, és el de reivindicar l’estelada “com a bandera aglutinadora i reivindicativa”. La iniciativa compta amb el suport de diversos col·lectius com Clam per la Llibertat, Fem Consell, Free Romeva, la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial, diverses territorials de l’ANC i els Foreign Friends of Catalonia. Des de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes donem ple suport a l’acció, la felicitem i ens hi adherim. Perquè fomentarà l’activitat física de la gent de mar i perquè la independència segueix sent la via més ràpida per al reconeixement de totes les seleccions catalanes.