02.09.19
Raquetes de neu

Just Sociats i Marc Toda, primer i segon en la Copahue Extremo de raquetes de neu

La selecció catalana va ser la clara protagonista de la cursa argentina, on Sílvia Zúñiga va acabar en la quarta posició

La selecció catalana de raquetes de neu ha tancat la temporada amb una atípica i inèdita participació en la Copahue Extremo, a l’Argentina, que va tenir lloc el 31 d’agost tot aprofitant la climatologia hivernal que hi ha actualment a l’Hemisferi Sud. L’experiència va ser magnífica i, malgrat enfrontar-se a 320 corredors de 10 nacionalitats diferents -comptant la cursa de 10 i de 20 km-, el combinat de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va esdevenir el gran dominador del recorregut llarg, consistent en 15 km amb raquetes i 5 de Trail Running. Just Sociats (Club Natació Terrassa) i Marc Toda (AE Matxacuca) van ser primer i segon en la classificació masculina, mentre que Sílvia Zuñiga (Centre Excursionista Pontsicà) va ser quarta en la general femenina i tercera de la seva categoria.

Just Sociats, Sílvia Zuñiga i Marc Toda, amb la selecció catalana FEEC de raquetes de neu a l'Argentina. Foto: Copahue Extremo.
Just Sociats, Sílvia Zuñiga i Marc Toda, amb la selecció, a l’Argentina.

Adaptació i sentència
Els primers 5 quilòmetres van estar dominats pel ritme dels atletes locals però, a l’equador de la cursa, Sociats i Toda ja havien sentenciat la seva presència als llocs preeminents del podi. El terrassenc, amb un temps d’1h55:42, va acabar ampliant els dos o tres minuts de marge que tenia sobre el seu company de selecció fins als 8 minuts, però Toda va saber assegurar en tot moment la segona plaça. Tercer va ser l’argentí Juan Manuel Chaves, amb un registre de 2h07:16.

Just Sociats, amb la selecció catalana FEEC de raquetes de neu a l'Argentina. Foto: Copahue Extremo.
Just Sociats, durant la seva particiopació. Foto: Copahue Extremo.

Quarta, contra l’adversitat
Zúñiga també aspirava a un gran resultat, amb el record de la seva victòria en l’Artic Snowshoe Race, l’última cita internacional de la selecció de la FEEC abans del viatge a l’Argentina. Tanmateix, problemes estomacals van condicionar la seva participació, que va saldar amb una quarta plaça més que meritòria. El seu temps va ser de 2h19:52, mentre que la guanyadora, la nord-americana Michelle Hummel, va completar l’itinerari en poc més de dues hores. Les argentines Verónica Galván i Maira Mardones van ser segona i tercera, respectivament.