21.08.19
Beisbol i Softbol

Catalunya sub-13, lluny del tricampionat en l’europeu de softbol

La selecció catalana, molt renovada respecte a les dues edicions anteriors, va acabar el torneig disputat a Collecchio (Itàlia) en vuitena posició

La selecció catalana sub-13 de softbol no va poder conquerir el tricampionat continental en la seva tercera participació consecutiva en l’European Massimo Romeo Youth Trophy (EMRYT). Catalunya, amb només tres components de les 16 que van conquerir el títiol l’any passat a Collecchio (Itàlia), va tancar la participació en la vuitena posició, després d’haver acabat quarta de grup i haver cedit en l’últim partit contra el Princ Zagreb croat (3-2). Raquel Fernández i Carla Segura sí que repetien en l’equip tècnic, amb la incorporació d’Anna Sobrino.

Una acció de la selecció catalana sub-13 en l'europeu de softbol de Collecchio. La selecció catalana sub-13, en l'europeu de softbol de Collecchio. Foto: Facebook de l’EMRYT.
Una acció de la selecció catalana sub-13 en l’europeu de softbol de Collecchio.

De més a menys
En la competició hi participaven els següents equips: Joudrs Navy, Joudrs Grey, Sever Brno i Merklin (República Txeca); Kalita (Rússia); Molecules (Ucraïna); Akademiks Sofia (Bulgària); Princ Zagreb (Croàcia); Flanders Academy (Bèlgica); i les seleccions nacionals de Turquia, Itàlia i Catalunya. El debut català va ser molt prometedor, amb victòries el primer dia contra el Joudrs Navy (4-3) i les flamenques (7-15). A partir d’aquí, però, arribarien tres derrotes consecutives (6-3 contra el Merklin, 11-0 contra les russes i 4-8 contra les turques), que van relegar la selecció a la quarta posició del grup. En el duel per la setena plaça, una carrera de les croates en la quarta entrada va acabar sent decisiva, després que les catalanes haguéssin aconseguit empatar en l’anterior.

Una acció de la selecció catalana sub-13 en l'europeu de softbol de Collecchio. Foto: Facebook de l’EMRYT.
Una acció de la selecció catalana sub-13 en l’europeu de softbol de Collecchio.

La convocatòria

Meritxell Abad (CBS Sant Boi)
Rebeca López (CBS Gavà)
Martina Godayol (CB Viladecans)
Sara Martin (CBS Bcn North – Sant Adrià)
Mariona Domero (CBS Sant Boi)
Nora Freixas (CBS Gavà)
Paula M. Hernández (BC Manresa Drac’s)
Govhar Huseynova (CBS Gavà)
Maria Del Pino (CB Viladecans)
Ainhoa Echarri (CBS Sant Boi)
Viola Zibana
Sara Marconi
Matilde Agostini

Fotos: Facebook de l’EMRYT Collecchio.