09.08.19
BikeTrial

La selecció aspira a guanyar el sisè or per nacions al mundial de BikeTrial, quatre anys després del darrer

Un total de 24 pilots representaran Catalunya a Kramolín (República Txeca), vuit més que a Bolotana 2018 i tres més que a Pujalt 2017

La selecció catalana disputa del 12 al 18 d’agost el Campionat del Món de BikeTrial a Kramolín (República Txeca). Serà la desena presència consecutiva de Catalunya en la competició, que va dominar ininterrompudament del 2010 al 2012 i que va tornar a obtenir per nacions el 2014 i el 2015. Recuperar el títol col·lectiu i guanyar-lo per sisena vegada, quatre anys després de l’última ocasió, hauria de ser l’objectiu de l’equip, que presentarà un total 24 pilots: vuit més que l’any passat a Bolotana (Sardenya), on va ser plata, i tres més que a Pujalt (Anoia) fa dos anys, quan competia a casa.

Un escenari de luxe
Lògicament, el gran rival serà la selecció txeca, vigent campiona del món, que exercirà amfitriona i disposarà de 26 pilots per puntuar. En total, hi participen deu països. També hi seran França, Alemanya, Itàlia, Letònia, Polònia, Eslovàquia, Espanya i el Regne Unit. La competició tindrà lloc a Kramolín, a prop de Plzen, al costat d’un circuit de motocròs. Cada pilot competirà en dos dies diferents i els recorreguts i els obstacles es repartiran en un 80% en zones naturals i la resta en artificials. Un magnífic escenari per posar a prova les respectives habilitats sobre la bicicleta.

La selecció catalana de BikeTrial, en l'europeu de Brumano 2019.
La selecció catalana de BikeTrial, en l’últim europeu disputat a Itàlia.

Joventut al poder
Dels 24 pilots de la selecció catalana, 20 participaran en les categories de fins a 15 anys, cosa que defineix molt bé la força de la pedrera de la BikeTrial Unió Catalana (BUC). Aspiren a bons resultats els següents ciclistes: Àlex Rodríguez, Jofre Ortuño o Lluc Roa (Poussin); Quim París, Danny Guerrero o Eloi Calvet (Benjamin); Nil Benítez, Martí Esquerda o Josep Sabé (Minime); Josep Casablanca o Marcos Díaz (Major); o Júlia Mallén (Femine), que és el primer any que pot competir amb la resta de pilots absolutes femenines. Fins als 13 anys, les noies estan distribuïdes en categories mixtes, com és el cas de Naia Rovira, Naia Téllez o Lucía Guerrero. Tots aquests esportistes participaran el dimecres 14 i el divendres 16 d’agost. 

Un grup A il·lusionant
El dimarts 13 i el dissabte 17 d’agost serà el torn de les categories que formen part del Grup A: Elite, Junior i Senior. Conrad Navarro serà un dels tres representants en la categoria júnior i ho farà amb el rodatge d’haver pres part en l’europeu de principis d’estiu, juntament amb Mallén i Calvet. Els altres són Ot Sierra i Alan Rovira, que fa un any es va acomiadar dels Minime -l’anterior categoria també de Navarro– amb una medalla d’or. En la categoria Elite s’ha de destacar el retorn a la competició d’Armand Mollà després d’una estada laboral d’un any a Boston.

Més protagonisme català
El president de la BUC, Jordi Casablanca, formarà part del Jury, òrgan compost per tres persones encarregades de decidir, aprovar i gestionar la competició. A mitjans de setmana també hi haurà l’assemblea general de la BIU (BikeTrial International Union), on es faran votacions de nous càrrecs i els representants de la Unió Catalana ja han anunciat que es presentaran per optar a algun càrrec internacional. Casablanca es mostra molt agraït pel suport dels espònsors Panabad, Comas i Adn Trial, que estaran presents als nous mallots de la selecció de la mateixa manera que el logo de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, tal com ha estat una constant els últims anys. Molta sort!