06.08.19
Korfbal

Pas ferm cap a la novena plaça del mundial de Sud-àfrica (8-25)

La selecció catalana de korfbal s’imposa amb molta contundència a Eslovàquia, amb recital de Miquel Gil (8 gols) inclòs, i demà s’enfrontarà a Polònia (13.45 h) per un lloc en el Top-10

La selecció catalana absoluta de korfbal s’ha exhibit en el primer partit després de l’eliminació contra Portugal en els vuitens de final del mundial de Sud-àfrica 2019. L’equip de Xavi Vidal ha estat molt superior a Eslovàquia (8-25) i avança amb pas ferm cap a la novena posició del torneig, la màxima a la qual pot aspirar a partir d’ara. Miquel Gil, amb 8 gols de totes les factures -4 de penal-, ha estat el jugador més inspirat de cara a la cistella rival. El pròxim rival (demà, 13.45 h) serà Polònia, que s’ha desfet d’Irlanda (12-16).

L’1-0, un miratge
Eslovàquia ha estat la primera selecció a anotar però de seguida s’ha vist que aquesta era una situació irreal. Catalunya, amb diversos dels titulars habituals en els primers partits a la banqueta, dominava còmodament facetes com els rebots o les intercepcions en defensa, de manera que la traducció al marcador era qüestió de temps. Joel Rus, Daniel Fernández, Miquel Gil, Olga Gandia, Clara Cruz, Míriam Moraleda i Javi Navarro han fet realitat un parcial inicial de 3-7.

La defensa s’intensifica
Durant el segon quart, Catalunya ha seguit demostrant la mateixa capacitat anotadora i, a més, ha millorat encara més les prestacions en defensa, tot escurçant els atacs eslovacs a la mínima expressió. Dos penals de Miquel Gil han ampliat la diferència (3-9) abans de l’únic gol d’Eslovàquia i, tot seguit, han arribat les cistelles d’ell mateix, Clara Cruz, Jessica Lechuga, i Javi Navarro, de passada lliure. Al descans, el resultat era un significatiu 4-13.

Gran final de quart
Després de dues cistelles més de Laia Rosa i Berta Martínez, Catalunya ha baixat una mica el ritme i ha permès que Eslovàquia arribés al minut 25 encara 9 gols per sota (6-15). A partir d’un temps mort demanat per Xavi Vidal, però, la selecció catalana ha tornat a posar la directa i ha completat un final de període apoteòsic. Joel Rus, de prop, ha establert el 6-16 i Miquel Gil, després de la conversió d’un altre penal, ha fet realitat una de les anotacions més boniques de la tarda, amb un últim llançament des de la llarga distància (6-18).

Les estadístiques de l'Eslovàquia-Catalunya de korfbal del mundial de Sud-àfrica 2019.
Estadístiques de l’Eslovàquia-Catalunya del mundial de korfbal de Sud-àfrica.

Màxims avantatges continuats
La selecció eslovaca ha convertit els dos primers gols de l’últim quart, però ja no n’ha transformat cap més. Catalunya gaudia de les millors sensacions de joc des que va arribar a Durban i ha pogut ampliar la màxima diferència, progressivament, fins al 8-25 definitiu. Miquel Gil (2), Javi Navarro (2), Berta Martínez, Maria Castillo i Marc Castillo han estat els anotadors catalans del període. Només s’han quedat sense veure cistella dos referents de l’equip com David Puertas i Alba Rosa, a qui Xavi Vidal ha pogut reservar amb vista al que queda de campionat.