03.08.19
Korfbal

Catalunya, als vuitens de final de Sud-àfrica 2019 com a tercera de grup

La victòria contra Nova Zelanda (15-13) li permetrà enfrontar-se a Portugal (dilluns, 19 h) per una plaça entre els vuit millors del mundial de korfbal

La selecció catalana absoluta de korfbal ha obtingut aquest migdia la primera victòria en el mundial de Sud-àfrica 2019, que s’està disputant a Durban. L’ha aconseguida en la darrera jornada de la primera fase contra Nova Zelanda (15-13), de manera que s’ha assegurat l’accés als vuitens de final del torneig com a tercera de grup. L’enfrontament per tornar a formar part dels vuit millor del món serà dilluns (19 h) contra el campió del grup E, Portugal

Superioritat, des de l’inici
Catalunya s’ha mostrat superior a Nova Zelanda des del primer moment, amb atacs molt més elaborats que els del rival i una capacitat més gran de recuperar la pilota. Tanmateix, el primer punt a estat dels kiwis, després que els jugadors i les jugadores de Xavi Vidal abusessin massa dels tirs llunyans, sense èxit. L’1-1 de David Puertas ha donat la confiança necessària al combinat català, que ha aconseguit dos gols d’avantatge en el període (3-1) gràcies a un altre tir de mitja distància d’Olga Gandia i un penal de Javi Navarro.

Una acció de Javi Navarro durant el Catalunya_Nova Zelanda del mundial de korfbal Sud-àfrica 2019. Foto: Marco Spelten / Actiefotografie.-àfrica_2019_Foto_Marco_Spelten_Actiefotografie
Javi Navarro, contra Nova Zelanda. Foto: Marco Spelten / Actiefotografie.

Més avantatge
El segon quart ha començat amb un intercanvi de cistelles que Catalunya ha resistit molt bé, amb una jugada molt ben elaborada resolta per David Puertas (4-2) i una entrada de Miquel Gil (5-3). Tot i això, no ha estat fins al 5-4, a tres minuts i mig per al descans, que la selecció catalana ha donat continuïtat a la seva inspiració. Laia Rosa ha recuperat els dos punts de diferència des de la mitja distància i Javi Navarro, en l’últim minut, ha posat tres amunt el seu equip (7-4) tot completant una penetració a cistella. El penal fallat per Bevan Lawson, gairebé al final, ha permès conservar la valuosa renda.

De més a menys
David Puertas, de penal (8-5) i Jessica Lechuga (9-5) han aconseguit els quatre gols de marge. Una diferència que han contribuït a conservar minuts més tard Olga Gandia (10-6) i Puertas, una altra vegada de penal (11-7). A partir d’aquí, però, Catalunya ha estat incapaç de sentenciar i ha permès que Nova Zelanda arribés a l’últim quart amb vida (11-9) gràcies a dues cistelles de Nicole Lloyd, la màxima anotadora del partit amb sis gols.

Una acció del Catalunya-Nova Zelanda del mundial de korfbal Sud-àfrica 2019. Foto: Marco Spelten / Actiefotografie.
Una acció del partit. Foto: Marco Spelten / Actiefotografie.

Ni lluïment ni patiment
L’últim quart significava una oportunitat d’adquirir més confiança amb vista al complicat duel de vuitens de final però ha esdevingut un tràmit on Catalunya s’ha limitat a viure de la renda adquirida anteriorment. I això que l’inici ha estat màgic, amb tres cistelles consecutives de Jessica Lechuga i Daniel Fernández, de prop, i una altra de Javi Navarro que ha donat el màxim avantatge (14-9). A partir d’aquí, la selecció catalana només ha anotat un gol més i en l’últim minut, un penal de Navarro, mentre que Nova Zelanda s’ha reivindicat amb bones accions. Encara bo que des del minut 33 al 38 no ha anotat, cosa que ha esvaït qualsevol possibilitat de patiment.

Foto de portada: Marco Spelten / Actiefotografie.