01.08.19
Korfbal

Catalunya debuta amb derrota en el mundial de Sud-àfrica (14-17)

La República Txeca ha tret profit de la manca d’encert de la selecció catalana de korfbal de cara a cistella en els moments més decisius

La selecció catalana absoluta de korfbal ha començat amb mal peu el mundial de Durban (Sud-àfrica). La República Txeca l’ha derrotat de tres gols (14-17) i ara mateix el millor horitzó possible és la tercera posició de grup, que la faria jugar els vuitens de final contra qui sigui campió entre Alemanya, Portugal, Sud-àfrica i el Japó

El conjunt de Xavi Vidal ha rendit relativament bé en apartats com la defensa, el rebot o la circulació de pilota, però s’ha mostrat especialment desencertada de cara a cistella en els moments clau, com ara el primer quart o quan s’ha avançat 9-7 al marcador, ben entrat el segon període. El parcial de 2-4 del tercer quart ja ha esdevingut definitiu.

La cerimònia dels himnes en el Catalunya-República Txeca del mundial de korfbal Sud-àfrica 2019. Foto: Marco Spelten / Actiefotografie.
La cerimònia dels himnes. Foto: Marco Spelten / Actiefotografie.

Errors desesperants
Catalunya ha començat avançant-se gràcies a un penal transformat per Javi Navarro però ja no ha anotat més durant el primer quart. Els txecs i les txeques tampoc no trobaven el camí de la cistella però n’han fet prou amb un tir de llarga distància, un de mitja i un penal per situar-se 1-3. Un resultat enganyós però significatiu d’allò que arribaria després.

Una celebració de la selecció catalana durant el Catalunya-República Txeca del mundial de korfbal Sud-àfrica 2019. Foto: Marco Spelten / Actiefotografie.
Una celebració de la selecció catalana. Foto: Marco Spelten / Actiefotografie.

Els millors minuts
La selecció catalana s’ha trobat amb el seu millor joc just després del primer descans, tot igualant ràpidament el marcador (Alba Rosa i Olga Gandia) i replicant el 3-4 i el 4-5 gairebé a l’acte (Míriam Moraleda i Alba Rosa, novament). Marc Castillo ha donat el primer avantatge (6-5) i tot semblava de cara quan Gandia, Javi Navarro i novament Castillo han situat el 9-7. A partir d’aquí, però, ha tornat l’encallament i la República Txeca ha acabat per sobre el període (9-10).

Una acció del Catalunya-República Txeca del mundial de korfbal Sud-àfrica 2019. Foto: Marco Spelten / Actiefotografie.
Una acció ofensiva de la República Txeca. Foto: Marco Spelten / Actiefotografie.

Se’n va el partit
El tercer quart de Catalunya probablement ha estat el més fluix i li ha acabat costant la derrota. Els quatre gols dels txecs han fet molt mal i la diana de David Puertas des de mitjana distància (10-12) ha acabat sent una inspiració aïllada que no ha generat la confiança necessària. Només l’11-14 de Javi Navarro ha obert una minúscula porta per a l’esperança en el tram final.

Una acció del Catalunya-República Txeca del mundial de korfbal Sud-àfrica 2019. Foto: Marco Spelten / Actiefotografie.
Un jugador català i un de txec, lluitant. Foto: Marco Spelten / Actiefotografie.

Res a fer
La sentència de la República Txeca ha arribat amb l’11-16, després de quatre minuts més sense anotacions catalanes. Amb tot decidit, Castillo, de penal, Navarro i Clara Cruz -en el seu primer minut de joc- han maquillat el marcador i han frenat una sagnia de punts de diferència que hauria pogut ser letal amb vista a possibles desempats -passa el millor quart-. Demà (13.45 h) contra els grans favorits, els Països Baixos, serà important limitar la golejada, amb un ull posat en el decisiu duel de dissabte (12 h) contra Nova Zelanda.

Foto de portada: Marco Spelten / Actiefotografie.