30.07.19
Rogaining

La selecció catalana obté tres podis en el mundial de Rogaining de La Molina

Mireia Via i Sergi Oliveras van imposar-se en mixtos júnior per davant de Mar Serrallonga, Pol Canosa i Roger Virgili, segons, mentre que Bàrbara Martínez, Daniel Castellà i Jordi Domènech van ser tercers en mixtos veterans

Els equips de la selecció catalana van aconseguir bons resultats en el Campionat del Món de Rogaining (WRC 2019) disputat a La Molina, que arribava a la 16a edició. Era el debut oficial de Catalunya en la competició com a organitzador i com a participant, davant d’esportistes provinents de Nova Zelanda, Mèxic, Rússia, Txèquia, Ucraïna, Estònia o Letònia. En total, el botí dels conjunts de la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya (FCOC) va ser de tres presències al podi, amb una primera posició, una segona i una tercera. 

El mundial va tenir 24 hores de durada durant les quals tots els participants van intentar descobrir les 87 fites repartides per una superfície d’uns 150 quilòmetres quadrats i un terreny marcat pel desnivell, la gran novetat. En funció del nombre de fites marcades, i de la seva dificultat -atorgaven entre 3 i 9 punts-, es van determinar totes les classificacions. N’hi havia de masculines, femenines i mixtes de les categories júnior, veterans, súperveterans i ultraveterans.

El podi de mixtos júnior al Mundial de Rogaining La Molina 2019.
El podi de mixtos júnior al Mundial de Rogaining La Molina 2019.

Adaptació al terreny
El coneixement del territori dels catalans, afegit al poc costum dels rivals d’enfrontar-se a entorns de muntanya com els ceretans, concedia bones possibilitats als esportistes locals. Els més destacats van ser l’equip de Mireia Via i Sergi Oliveras (Wikilost) i el de Mar Serrallonga, Pol Canosa i Roger Virgili (Catalanets Desorientats), que van aconseguir la primera i la segona posició, respectivament, en la categoria de mixtos júnior

El podi de mixtos veterans al Mundial de Rogaining La Molina 2019.
El podi de mixtos veterans al Mundial de Rogaining La Molina 2019.

La tercera presència al podi la va donar l’equip Foracorda.com, format per Bàrbara Martínez, Daniel Castellà i Jordi Domènech, que va ser tercer en mixtos veterans. La seva classificació té molt de mèrit, vista la competència dels conjunts que acabarien en quarta i cinquena posició. Haver completat el recorregut en menor quantitat de temps va ser decisiu no només per assolir el podi, sinó també per abastar la vuitena posició en la general.

Top-10 femení
S’esperava molt de l’equip format per Albert Herrero i Aurelio Olivar, campió d’Europa el 2017, en la categoria masculina. Finalment, però, va haver d’abandonar per problemes tècnics. El millor conjunt de la selecció catalana va ser el Catalunya Camelbak de David Tarrés i Albert Roca, que va quedar en la 17a posició global. En canvi, en categoria femenina sí que Catalunya va poder certificar un Top-10 absolut, gràcies a la 9a posició de les germanes Laia i Neus Gil Clapera