30.07.19
Curses per muntanya

Doble podi de la selecció catalana de curses per muntanya a Andorra

Ester Casajuana i Clàudia Sabata van ser segona i tercera en l’Skyrace Comapedrosa, mentre que Pere Rullan va assolir la quarta posició 

La selecció catalana de curses per muntanya, amb catorze esportistes, va presentar la representació més nombrosa del seu calendari internacional en l’Skyrace Comapedrosa, de 21 quilòmetres i 2.280 metres de desnivell positiu. També va obtenir els millors resultats en la present edició de la Copa del Món. Ester Casajuana (CE Alliberadrenalina) i Clàudia Sabata (Club Esquí Berguedà) van pujar al podi a Andorra i Pere Rullan (La Molina Club d’Esports) es va quedar a punt en la competició masculina, ja que va acabar en la quarta posició. El combinat que dirigeix Fernando Rosa va obtenir altres classificacions de mèrit, com el tercer lloc sub-23 -28è absolut- de Marta Llagostera (4000peus Associació Excursionista Collbató) o el novè de Gerard Españó (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà).

Ester Casajuana i Clàudia Sabata, de la selecció catalana, al podi femení de l'Skyrace Comapedrosa, de la Copa del Món de curses per muntanya 2019, a Andorra. Foto: FEEC.
Ester Casajuana i Clàudia Sabata, al podi femení. Foto: FEEC.

Podi íntegrament català
La igualadina Sheila Avilés (Adidas Terrex), de la mateixa manera que quinze dies en la Buff Epic Trail, va ratificar la seva candidatura a guanyar la Copa del Món amb una gran victòria. A més, amb un temps de 3h01:38, va batre el rècord de la prova que fins ara tenia la sueca Lina Elkott. Per darrere ja van arribar les dues corredores de la selecció catalana, tot imposant-se a diverses altres representants d’equips privats. Ester Casajuana va resistir el ritme d’Avilés durant força quilòmetres encara que, finalment, va acabar arribant a un quart d’hora. Pel que fa a Clàudia Sabata, flamant guanyadora de l’Olla de Núria, va anar recuperant posicions fins a assolir la tercera plaça. Amb Casajuana -que ja havia sumat a França i a Itàlia– i Sabata, ja són tres les esportistes de l’equip de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) que han aconseguit punts aquest 2019. L’altra és Gisela Carrion, sisena al Japó i tercera a Itàlia

Pere Rullan, amb la samarreta de la selecció catalana de curses per muntanya, al costat del podi com a quart en l'Skyrace Comapedrosa de la Copa del Món 2019. Foto: FEEC.
Pere Rullan, al costat del podi com a quart classificat. Foto: FEEC.

Rullan, a dos minuts del podi
La competició masculina comptava amb 11 participants de la selecció catalana. El millor va ser Pere Rullan que, amb un temps de 2h42:39, es va quedar a poc més de dos minuts de la tercera posició de l’eslovè Rok Bratina. L’altre Top-10 va ser Gerard Españó (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), novè, mentre que Jonatan Cuesta (Club Esportiu de Muntanya La Cameta Coixa) va ser 13è; David Prades (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), 18è; Marc Trasserra (Club Excursionista Voltreganès ARS), 21è; Albert Pujol (Centre Excursionista Taradell), 27è; Fernando López de Sagredo (Club Esportiu de Muntanya La Cameta Coixa), 39è; i Roger Martínez (Club Esportiu de Muntanya La Cameta Coixa), 64è. Jordi Alís (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) i Josep Morales (Associació Esportiva Matxacuca) van haver d’abandonar. La victòria va ser per a un altre català que, en aquest cas, corria per a l’equip Salomon Iati. Jan Margarit, de només 22 anys, amb un temps de 2h36:32, es va quedar a només 3 minuts del  rècord que ostenta Kilian Jornet des de l’any passat.