29.07.19
Pitch and putt

La selecció catalana de pitch and putt, pentacampiona

S’imposa amb molta autoritat en el Torneig 5 Nacions FIPPA disputat a Urduña (País Basc) i reedita els èxits de 2011, 2015, 2016 i 2018

La selecció catalana de pitch and putt va ser la brillant campiona del Torneig 5 Nacions FIPPA disputat aquest cap de setmana a Urduña (País Basc). Tradicionalment coneguda com a Quadrangular Internacional, la competició aquest any ha canviat la denominació per la incorporació d’un equip nacional més. En concret, el títol se’l disputaven Catalunya, França, Andorra, el País Basc i Galícia. El combinat català gairebé sempre va tenir la iniciativa en els marcadors i es va imposar en la final als francesos amb solvència (7,5-4,5). D’aquesta manera, reedita els èxits del 2011, 2015, 2016 i 2018 i ho ha fa amb un equip molt renovat, ja que hi havia cinc debutants amb l’absoluta de vuit possibles.

Lideratge absolut
La competició començava amb una ronda de fourball -cada jugador juga la seva bola i s’escull el millor resultat- i una altra de foursome -cada jugador executa un cop-, amb la participació de quatre parelles que s’enfrontaven a les altres quatre seleccions. En tots dos trams del torneig, Catalunya va sumar 3 punts dels 4 possibles, de manera que es va situar en primera posició amb un punt d’avantatge sobre França (5) i dos sobre Andorra (4). Va ser en els individuals matxplay, però, on vertaderament l’equip de la Federació Catalana de Pitch and Putt (FCPP) va marcar la diferència, tot sumant els 8 punts i ampliant el marge sobre els francesos en 5 punts i mig (14-9,5) i sobre els andorrans i gallecs, en 8 (14-6).

La selecció catalana de pitch and putt, amb la resta de participants en el Torneig 5 Nacions Urduña 2019.
La selecció catalana de pitch and putt, amb la resta de participants a Urduña.

Remuntada als individuals
Segons el sistema de competició, els dos primers equips de la classificació general passaven a la final, de manera que Catalunya i França es van enfrontar directament pel títol. Els francesos, que ja havien sumat un punt més en el foursome de la fase prèvia (3-4) van ser els millors també en aquest tram de la final, encara que només per un punt (1,5-2,5). Quedaven els individuals i, de la mateixa manera que el dia anterior, la selecció catalana va mostrar-se molt superior (6-2). D’aquesta manera, va fer efectiva la remuntada i es va anotar el 5 Nacions per un global de 7,5-4,5, en una situació totalment contrària a la de fa dos anys a Galícia, quan França va capgirar una situació adversa, precisament, en els individuals.

Classificació final

1- Catalunya
2- França
3- Galícia
4- Andorra
5- Euskadi