25.07.19
Rogaining

La selecció catalana de Rogaining, preparada per fer història a La Molina

Els esportistes podran competir per primera vegada de manera oficial amb el nom de Catalunya en la 16a edició del Campionat del Món, que tindrà lloc aquest cap de setmana a l’estació ceretana

La selecció catalana de Rogaining -especialitat de cursa d’orientació que en català també és coneguda com a rogaineviurà un moment màgic aquest cap de setmana. Per primera vegada en la història, els seus esportistes podran participar amb el nom de Catalunya en el Campionat del Món i, a més, ho podran fer a casa. La 16a edició del mundial tindrà lloc del 27 al 28 de juliol a La Molina, després que la federació internacional d’aquesta modalitat esportiva (IRF) valorés l’excel·lent capacitat competitiva i organitzativa local. Una confiança que va ser decisiva tant per l’elecció de la candidatura catalana davant d’altres aspirants com pel reconeixement oficial de la nacionalitat pròpia dels seus integrants.

Un mundial multitudinari i singular
La prova comptarà amb prop d’un miler de participants distribuïts en equips de dues o tres persones que, en les seves diverses categories (masculí, femení, mixta i per edats), competiran durant 24 hores per un terreny marcat entre la Cerdanya i el Berguedà. El mapa representarà una superfície d’uns 150 quilòmetres quadrats, que passarà dels 1.100 metres de la plana ceretana als 2.536 de la Tossa d’Alp. Un fet, aquest, que distingeix aquest mundial dels celebrats anteriorment, força més planers. L’organització haurà marcat diverses fites o punts de pas que, segons la seva dificultat tècnica i física, atorgaran entre 3 i 9 punts.  Els equips que aconsegueixin més punts en 24 hores, amb l’únic ajut d’un mapa i una brúixola, seran els guanyadors.

El cartell del mundial de Rogaine o Rogaining La Molina 2019.
El cartell del mundial de Rogaining de La Molina.

Molta competència
Els membres de la selecció catalana s’enfrontaran a equips de països punters d’aquest esport com Estònia, Letònia, Finlàndia, Suècia, Noruega o Rússia, al marge d’altres emergents com el Japó, els Estats Units, Nova Zelanda o Austràlia. Les russes Nina Mikeva i Marina Galkina, triples campiones del món i d’Europa, són les grans favorites mentre que, en categoria masculina, destaquen els germans Ansabergs de Letònia, Timmo Tammemae i Sander Linus d’Estònia, els anglesos Tom Gibbs i Peter James o els txecs Radovan Cech i Ondrej Skripnik. Això no impedeix que Catalunya aspiri a grans resultats en la competició. L’equip del seleccionador català, Albert Herreros, del club Aligots Girona Orientació, va ser campió d’Europa el 2017. L’accés a la selecció catalana, que competirà amb indumentària pròpia, es va decidir durant dues curses classificatòries corresponents a la Copa Catalana, encara que també s’han tingut en compte d’altres criteris tècnics.

Podeu obtenir més informació i fer el seguiment del mundial a través d’aquest enllaç.

La convocatòria

Selecció Absoluta
David Tarrés (COB)
Albert Roca (Aligots)
Laura Baus (Aligots)
Clàudia Baus (Aligots)
Laia Gil (Montsant)
Neus Gil (Montsant)
Magí Llaveria (Montsant)
Laura Escolà (Montsant)

Selecció Júnior
Sergi Oliveras (Aligots)
Mireia Via (Aligots)
Roger Virgili (GO-XTREM)
Mar Serrallonga (GO-XTREM)
Pol Canosa (COC)

Selecció Veterana
Francesc Ferrer (Aligots)
Josep Riera (Azimu)
Albert Daví (COC)
Daniel Daví (COC)
Dani Castellà (COB)
Jordi Domènech (FARRA-O)
Bàrbara Martínez (FARRA-O)