24.07.19
Bowling Six

Catalunya obté nou medalles en la 2a Copa Intercontinental de Bowling Six

L’enfrontament entre la selecció catalana i la de Guatemala, que com a equip local comptava amb el doble de parelles, es va saldar amb dos ors, tres plates i quatre bronzes

Guatemala i Catalunya van disputar del 16 al 20 de juliol la 2a Copa Intercontinental de Bowling Six (bitlles catalanes). Finalment El Salvador no va participar en la cita d’Antigua Guatemala, de manera que la competició va esdevenir un duel entre la selecció catalana, amb dues parelles, i la local, amb quatre. El combinat dirigit per Toni Solé va presentar un balanç de dos ors tres plates i quatre bronzes. Nou medalles que es queden molt a prop del registre assolit fa set anys al Salvador.

La selecció catalana i les de Guatemala, al podi per equips de la Copa Intercontinental de Bowling Six Antigua Guatemala 2019.
La selecció catalana i les de Guatemala, al podi per equips.

Dues victòries
La selecció catalana es va imposar en les categories de dobles masculins -amb la parella formada per Biel Poch i Gerard Albiol– i per equips. Les medalles de plata es van aconseguir en dobles femenins –Laia Roura i Marta Solé, individual màster femení –Marta Soléi individual suma femení, mentre que els bronzes van arribar en dobles mixtes, individual suma masculí, individual màster femení –Laia Roura i individual màster masculí –Gerard Albiol-.

Emoció als individuals
Un dels moments culminants van ser els individuals màster, on Laia Roura (victòria 59-56, en l’última tirada); Gerard Albiol (70-44) i Marta Solé (per ser la segona classificada all event) van accedir a les semifinals. En canvi, Biel Poch va quedar eliminat per un marge molt estret (74-77). Ja en la penúltima eliminatòria, Solé va aconseguir classificar-se (75-60), però no així Roura (51-74) i Albiol (54-62). La mateixa jugadora de Guatemala que havia derrotat Roura va evitar el títol de Solé (75-82). La victòria es va escapar en les dues últimes tirades.

Els membres de la selecció catalana i de Guatemala, en la Copa Intercontinental de Bowling Six d'Antigua Guatemala 2019.
Els membres de la selecció catalana i de Guatemala, a Antigua Guatemala 2019.

Concentració prèvia
Els components de la selecció catalana de Bowling Six, abans del torneig, van completar la seva preparació durant una concentració a Panajachel, a la zona del Llac Atitlán. L’activitat també va servir per promocionar les bitlles catalanes entre la població autòctona i els molts turistes que visiten aquesta zona. Qui va voler va poder afegir-se a l’activitat i comptar amb els consells dels membres de l’equip de Catalunya. La competició va començar dimecres a Antigua Guatemala, on la selecció catalana s’havia desplaçat el dia abans per carretera.