23.07.19
Beisbol i Softbol

Catalunya no pot revalidar el títol continental sub-13 de beisbol

Les derrotes contra els representants italià i alemany impedeixen que el combinat català de Little League pugui repetir experiència en les World Series dels Estats Units

La selecció catalana sub-13 de beisbol no podrà disputar les Little League World Series als Estats Units per segon any consecutiu. L’any 2018, Catalunya va aconseguir el títol de campiona d’Europa-Àfrica i van poder viure una gran experiència a Williamsport (Pennsilvània). En aquesta ocasió, però, en el torneig disputat igualment a Kutno (Polònia), l’equip dirigit per Rubén Fente, amb la col·laboració d’Adrià Alcaide, Marc Carrillo i Eric Segura, va cedir en les fases eliminatòries i va acabar la competició amb un balanç de 2-3.

La selecció catalana Little League, al Campionat d'Europa-Àfrica sub-13 de Kutno (Polònia) 2019.
La selecció catalana Little League, durant la competició a Kutno (Polònia).

Inici molt prometedor
En la sisena participació de la selecció catalana, el debut va ser contra el representant d’alemany, farcit de jugadors d’origen americà. Catalunya es va imposar amb enorme rotunditat (13-1), com també ho va fer en el segon partit, disputat enfront del Sud-est de Londres, campió de la Gran Bretanya (7-2). Això li permetia jugar la tercera eliminatòria contra l’Emília-Romanya (Itàlia), en la banda del quadre dels equips que encara no havien encaixat cap derrota i que, per tant, tenien un camí més curt cap a la final. 

Derrotes molt ajustades i letals
La selecció catalana de Little League va estar a punt de batre els italians, ja que es va situar a una sola carrera (7-6) en l’última entrada del partit. Tanmateix, no va poder culminar la remuntada i va cedir de dues anotacions (8-6). La desfeta obligava Catalunya a guanyar totes les eliminatòries restants per poder arribar a la final i el camí es va tancar tot just començar. Els alemanys van jugar molt millor que en la primera jornada i van guanyar (4-3) en ple recital dels llançadors de tots dos equips. D’aquesta manera, tant ells com els britànics -també derrotats a l’inici del torneig- van acabar per damunt en la classificació, encara que per darrere dels neerlandesos i dels transalpins, finalment campions (1-0).

La selecció catalana Little League, al Campionat d'Europa-Àfrica sub-13 de Kutno (Polònia) 2019.
 

La convocatòria

Marina Rodrigo – OF – CBS Sant Boi
Toni Cortés – SS/RHP – CBS Sant Boi
B. Yadiel Minaya – RHP/IF/C – CBS Hèrcules L’H
Pere Ripoll – RHP/OF – CBS Sant Boi
Oriol Jiménez – 2B/OF – CB Viladecans
Lluc Mazón – IF/RHP – CB Viladecans
Diego E. Alcalá – OF/LHP/1B – CBS Sant Boi
Miguel A. Segura – OF – CBS Sant Boi
Hugo Rodríguez – IF – CBS Sant Boi
Luis H. González – OF/RHP/2B – CB Barcelona
Víctor Feliu – IF/RHP – CBS Gavà
Derek Matallana – OF/C – CBS Gavà
Néstor Sola – 1B/C – CB Viladecans
Mariona Domero – C/RHP/IF – CBS Sant Boi