23.07.19
Pitch and putt

Catalunya aspira al seu cinquè torneig Cinc Nacions

La principal competició anual de pitch and putt per seleccions amplia aquest any a Urduña (País Basc) el nombre de participants: els rivals seran França, Andorra, Galícia i els amfitrions

En absència de mundial i europeu aquest 2019, la selecció catalana de pitch and putt afronta aquest cap de setmana el principal desafiament esportiu de l’any per països. Es tracta del torneig Cinc Nacions -antic Quadrangular Internacional-, una competició anual cada vegada més consolidada que, per primera vegada, comptarà amb cinc participants: Catalunya, França, Andorra, Galícia i el País Basc, que exercirà d’amfitrió. El camp d’Urduña és un vell conegut per a l’equip català, ja que en aquest escenari es va proclamar subcampió d’Europa la temporada passada. L’objectiu no és cap altre que conquerir el cinquè títol, després dels èxits del 2011, el 2015, el 2016 i el 2018.

Nou format de competició
La presència d’una selecció mésEuskadi torna després de la seva absència del 2018, quan es va incorporar Andorra– ha suposat canvis en el sistema de competició. Ja no es disputaran semifinals i les puntuacions del dissabte determinaran directament els dos finalistes. En primer lloc hi haurà dues rondes, de fourball -cada jugador juga la seva bola i s’escull el millor resultat- i de foursome -cada jugador executa un cop-, amb la participació de quatre parelles que s’enfrontaran a les altres quatre seleccions. A la tarda hi haurà la modalitat individual matxplay, que repartirà vuit punts més que decidiran qui lluita pel títol i qui ho fa per la tercera plaça. La final es decidirà a partir d’una primera ronda foursome per parelles (4 punts possibles) i una segona individual matxplay (8 punts), mentre que la lluita per l’últim graó del podi serà a tres bandes amb la participació de dues parelles per equip i quatre individuals.

La selecció catalana, al Quadrangular Internacional de pitch and putt de Lleida 2018.
La selecció catalana, al Quadrangular Internacional de Lleida, el 2018.

Selecció objectiva
En el torneig Cinc Nacions, la convocatòria es fa íntegrament per criteris objectius d’acord als resultats de l’anterior temporada i la vigent. Cada selecció estarà composta per 8 jugadors que disputaran proves tant en la modalitat per parelles com en la individual. En el cas de Catalunya, estarà representada per Amador Rodríguez, John Evans, Josep Iglesias, Emili Sanmartín, Ricard Díaz, Berenguer Ortí, Marc Fortuny i Daniel Solavera.

Les cites que queden
Malgrat que el torneig Cinc Nacions és la competició per seleccions més destacada de l’any, els jugadors de la Federació Catalana de Pitch and Putt (FCPP) tenen pendents dos compromisos molt importants durant els pròxims mesos. Del 16 al 18 d’agost disputaran la tercera edició de l’europeu Strokeplay individual, que tindrà lloc al Central Park de Dagenham, a Londres (Anglaterra). I, del 4 al 5 d’octubre, prendran part en l’europeu de clubs a Galícia. Tot això, al marge de la gran quantitat d’Opens que farceixen el calendari.