15.07.19
Curses per muntanya

Jonatan Cuesta, 12è en la Buff Epic Trail amb la selecció catalana

Oriol Cardona i Sheila Avilés van ser els grans dominadors de la prova de Barruera i s’han situat líders de la Copa del Món de curses per muntanya

Jonatan Cuesta (CEM La Cameta Coixa) va ser el corredor més ràpid de la selecció catalana de curses per muntanya en la Buff Epic Trail, primer pas per Catalunya de les Migu Run Skyrunner World Series de la ISF. Cuesta va assolir la 12a posició, mentre que Gerard Españó (AE Mountain Runners del Berguedà) va ser 24è. Albert Pujol (CE Taradell) hauria pogut aspirar a entrar en el Top-10 de la prova però les molèsties i les males sensacions en el tram final el van fer recular fins a la 32a plaça. El quart component de l’equip de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) era Eduard Hernández (AE Matxacuca), que no va poder completar la prova de Barruera (Vall de Boí) per uns problemes físics que ja arrossegava abans de començar.

Gerard Españó, amb la selecció catalana de curses per muntanya, en la sortida de la Buff Epic Trail 2019. Foto: FEEC.
Gerard Españó, amb la selecció catalana, en la sortida. Foto: FEEC.

Més competicions
La pròxima cita de la selecció catalana de curses per muntanya en la Copa del Món serà el 28 de juliol a l’Skyrace de Comapedrosa, a Andorra, un cop superat l’equador de la competició. Tot apunta que s’hi veurà un bon nombre de corredors i corredores catalans defensant els colors de Catalunya. Ja el 23 d’agost, el combinat de la FEEC disputarà la Matterhorn Ultraks Extreme, a Zermatt (Suïssa), i, més endavant, el programa inclou la ZacUp Skyrace, a Pasturo (Itàlia) del 15 de setembre; i l’Sky Pirineu de Bagà del 5 d’octubre, en la segona etapa de les competicions a casa.

Sheila Avilés i Oriol Cardona, guanyadors de la Buff Epic Trail 2019. Foto: FEEC.
Sheila Avilés i Oriol Cardona, guanyadors de la Buff Epic Trail 2019. Foto: FEEC.

Lideratges catalans
Els també catalans Oriol Cardona (Club Ski Camprodon) i Sheila Avilés (CEM La Cameta Coixa), que competeixen amb equips privats, encapçalen ara mateix la classificació general de la Copa del Món després d’imposar-se a la cursa de 42 quilòmetres de la Buff Epic Trail. Avilés va resistir molt bé el ritme de la noruega Johanna Aström i la va superar durant els últims deu quilòmetres, traient-li més de quatre minuts. Pel que fa a Cardona, tampoc no es va deixar intimidar pel bon inici del japonès Rui Ueda, que finalment, fins i tot, va haver de renunciar a les places de podi. El banyolí, amb un temps 4h08:02, va ser dos minuts més ràpid que els seus perseguidors més immediats.