09.07.19
Bowling Six

Catalunya aspira a tornar a ser hegemònica en la 2a Copa Intercontinental de Bowling Six 

La selecció viatja aquest divendres de Guatemala per competir-hi del 16 al 20 de juliol, amb l’objectiu de repetir l’excel·lent actuació del 2012 al Salvador

La selecció catalana de Bowling Six (bitlles catalanes) viatja aquest divendres a Guatemala per disputar-hi, del 16 al 20 de juliol, la 2a Copa Intercontinental. La competició comptarà amb la participació dels equips nacionals de Guatemala, El Salvador i Catalunya, i constarà de proves per equips mixtes de quatre bitllaires, dobles femenins i masculins, dobles mixtos, i individuals màster, tant femenins com masculins. També hi haurà classificacions “all event” individuals i per equips. La primera edició d’aquest campionat es va celebrar a San Salvador (El Salvador), el juliol del 2012. El combinat català hi va tenir un paper hegemònic, tot guanyant 7 medalles d’or de vuit possibles, a més d’una de plata i dues de bronze. L’objectiu, per tant, serà assolir uns registres d’èxit similars.

La selecció catalana, primera campiona de la Copa Intercontinental de Bowling Six al Salvador, el 2012.
La selecció catalana, primera campiona de la Copa Intercontinental, el 2012.

Experiència i joventut
L’equip de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling (FCBB) estarà format per Marta Solé (C.B. Siuranenc d’Horta), Laia Roura i Biel Poch (C.B. la Penya del Bistec), i Gerard Albiol (C.B. la Galera). L’entrenador i delegat serà el tècnic de la federació Toni Solé. Marta Solé i Gerard Albiol ja van formar part de la selecció campiona el 2012, juntament amb Mariona Llorenç (C.B. la Penya del Bistec) i Sergi Arques (C.B. Deltebre). Tot i la seva joventut (24 i 26 anys), són ja dos bitllaires veterans, amb un bon palmarès tan individual com amb els seus respectius clubs, a banda de ser la jugadora i el jugador que més vegades han vestit la samarreta de la selecció catalana de bitlles, comptant l’absoluta i la sub-25. Pel que fa a Laia Roura i Biel Poch, del prolífic planter del C.B. la Penya del Bistec de Tordera, malgrat tenir tan sols 17 i 16 anys, ja han estat internacionals amb Catalunya. Roura, el 2017 amb la selecció sub-25 i Poch, el 2016 amb la infantil.

Un programa intens
El combinat català té previst estar-se uns dies a la localitat de Panajachel, a la zona del llac Atitlàn, per aclimatar-se i acabar de preparar la competició, que començarà el dia 16 a la ciutat d’Antigua Guatemala. El primer dia tindran lloc els dobles femenins; l’endemà, els masculins; el dijous 18 de juliol, els dobles mixtos; el dia 19, la competició d’equips mixtos; mentre que la darrera jornada està reservada als individuals màster, que es resoldran per eliminatòries directes el dissabte 20 de juliol. El còmput de tots els resultats resoldrà la classificació per equips.

ELS CONVOCATS

Marta Solé
Del C.B. Siuranenc d’Horta, de Barcelona, va començar a participar en competicions l’any 2003. Juga amb el primer equip del seu club, amb qui ha aconseguit els èxits més importants en la Copa Generalitat: 2 primers llocs (2013 i 2015) i tres subcampionats (2012, 2014 i 2018). L’any 2013 també formava part de l’equip del Siuranenc que va quedar tercer en el Campionat de Catalunya. Individualment va ser tercera absoluta l’any 2015, edició en la qual es va proclamar campiona de Catalunya sub-25. Ha estat tercera en aquesta categoria els anys 2012, 2013 i 2019. També destaquen el seu segon lloc en categoria infantil l’any 2008 i les victòries en els Circuits Individuals dels anys 2015 i 2019. En la 1a Copa Intercontinental, l’any 2012, va guanyar tres medalles d’or (equips mixtos, individual “all event” i individual màster) i una de bronze (doble femenins).

Gerard Albiol
Del C.B. la Galera, del Montsià, està federat des del 2005 i de seguida va començar a destacar. Amb el seu club s’ha proclamat campió de Catalunya els anys 2010, 2011, 2014 i 2017, tot essent un dels jugadors més destacats en diverses finals. El seu palmarès individual inclou dos campionats de Catalunya sub-25 (2012 i 2016), un segon lloc (2014), i dos tercers (2013 i 2017). També ha estat campió de Catalunya en categoria cadet (2009) i segon en juvenil (2011), a més d’imposar-se en el Circuit Individual sub-25 en quatre ocasions (2012, 2014, 2016 i 2017). En la seva participació en la Copa Intercontinental de San Salvador, va obtenir dues medalles d’or (equips mixtos i dobles masculins), una de plata (individual màster) i una de bronze (individual “all event”). 

Laia Roura
Del C.B. la Penya del Bistec, de Tordera, es va federar a principis del 2014. L’any següent ja va ser campiona de Catalunya infantil i segona del Circuit Individual d’aquesta categoria. Actualment és la campiona de Catalunya sub-25 i segona absoluta, fites aconseguides aquest 2019. També va ser segona de Catalunya sub-25 l’any 2017 i tercera del Circuit sub-18 els anys 2016 i 2017.

Biel Poch
Del C.B. la Penya del Bistec, és bitllaire federat des del 2015. Aquesta temporada ja ha format part del primer equip del seu club, amb qui s’ha proclamat tercer en el Campionat de Catalunya i subcampió de la Copa Generalitat. Individualment ha estat campió de Catalunya infantil l’any 2016. En els circuits individuals va ser tercer en l’infantil (2016) i en el sub-18 (2017).