08.07.19
Korfbal

La selecció catalana de korfbal prepara el mundial de Sud-àfrica contra els millors

El seleccionador, Xavi Vidal, afirma que els dos amistosos contra els Països Baixos els han permès detectar petits detalls a treballar fins al debut, l’1 d’agost

La selecció catalana absoluta de korfbal va disputar dissabte dos partits amistosos contra els Països Baixos, número 1 del rànquing mundial i guanyador de totes les competicions internacionals menys el Campionat del Món d’Anvers 1991. Els dos assajos generals, que van tenir lloc a l’Illa Esportiva de Castellbisbal, van ser molt positius per als jugadors i jugadores de Xavi Vidal i Jose Álvarez amb vista al mundial de Sud-àfrica, que disputaran de l’1 al 10 d’agost. “Ens han permès detectar petits detalls i objectius a resoldre en aquests dies que queden abans del debut”, afirma Vidal, el seleccionador, que té clar que un dels principals hàndicaps a l’hora de preparar una gran cita internacional com aquesta és la falta de coneixement del nivell dels rivals.

Una acció de l'amistós a Castellbisbal Catalunya-Països Baixos preparatori per al mundial de korfbal Sud-àfrica 2019.
Una acció dels amistosos disputats a l’Illa Esportiva de Castellbisbal.

Els punts són el de menys
Xavi Vidal vol treure importància als resultats dels dos amistosos, però sí vol destacar el fet que la selecció catalana va anotar 21 cistelles, 9 en el primer partit i 12 en el segon: “No està malament, com tampoc ho està el fet que mai no deixéssim arribar a Holanda als 30 punts”, afirma, tot posant èmfasi en la importància del rendiment defensiu: “Estic content per la intensitat mostrada i per la capacitat de fer intercepcions que vam demostrar. Això és el que hem d’aplicar i millorar pensant en altres seleccions del nostre nivell”. Els partits van tenir una durada de 4 quarts de 10 minuts, que és exactament la mateixa que Catalunya haurà d’afrontar a Sud-àfrica, on hi haurà un enfrontament per dia. 

Una acció de l'amistós a Castellbisbal Catalunya-Països Baixos preparatori per al mundial de korfbal Sud-àfrica 2019.
Una acció dels Catalunya-Països Baixos preparatoris per a Sud-àfrica 2019.

Una gran oportunitat per a tothom
La selecció neerlandesa estava fent una estada a Barcelona i els amistosos a Castellbisbal eren una bona oportunitat per a tothom. El combinat català no havia jugat cap duel internacional des que es va proclamar sisè d’Europa, al mes d’octubre. Això sí, Vidal potser hauria preferit jugar contra algun equip més semblant al seu, com “Portugal, Alemanya o Anglaterra”, ja que permeten “mesurar millor” el nivell real dels seus efectius com a col·lectiu. Per ell, els Països Baixos estan “a un altre nivell”, molt superior, i això fa que puguin treure molt bones conclusions dels dos partits: “Els vam oferir un bon assaig d’allò que es trobaran a Sud-àfrica”. De fet, tots dos conjunts es veuran les cares en la segona jornada, el 2 d’agost.

Una acció de l'amistós a Castellbisbal Catalunya-Països Baixos preparatori per al mundial de korfbal Sud-àfrica 2019.
Catalans i neerlandesos, cara a cara un mes abans d’enfrontar-se al mundial.

Dos mesos de feina intensa
La selecció catalana marxarà cap a Durban el 29 de juliol i debutarà l’1 d’agost contra la República Txeca, en un duel que es preveu decisiu per assolir l’anhelada segona posició del grup A. Una bona classificació facilitaria molt les coses amb vista als vuitens de final. Més tard, el 3 d’agost, l’últim rival de la primera fase serà Nova Zelanda. Catalunya està preparant el mundial amb triples cites setmanals des del mes passat, a Vacarisses i Terrassa, que ara manté cada dimarts, dimecres i divendres en la primera de les dues localitats vallesanes. L’aprenentatge contra els Països Baixos, sense dubte, ha aportat un valor afegit a tota aquesta intensa preparació de dos mesos.