05.07.19
Poliesportiu

Cap de setmana ple d’activitats de les seleccions catalanes

Els World Sports Games de Tortosa, el Catalunya-Països Baixos de korfbal, l’europeu de Twirling i el Ciutat de Barcelona de bàsquet en cadira de rodes, protagonistes

Les seleccions catalanes estan afrontant un dels períodes més prolífics de l’any quant a participacions internacionals. Durant els últims dies s’han vist compromisos oficials de beisbol, korfbal, quidditch, beach tennis, bowling i bike trial. Aquest cap de setmana, el ritme tindrà continuïtat. Especialment destacats són els World Sport Games que tenen lloc a Tortosa fins dissabte, ja que permeten la participació de Catalunya com a equip en 26 esports diferents. La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes hi és present a través d’una pancarta a l’estadi Josep Otero. Però la cosa no es queda aquí, ja que la selecció de Twirling disputarà el campionat d’Europa a Eslovènia; l’absoluta de korfbal s’enfrontarà per partida doble als Països Baixos; i el combinat català de bàsquet en cadira de rodes lluitarà per guanyar el 26è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona contra Bèlgica, Irlanda i Portugal.

Entrada de la delegació catalana a la inauguració dels World Sports Games Tortosa 2019.
Entrada de la delegació catalana a la inauguració dels World Sports Games.

World Sport Games Tortosa 2019
Des de dimarts i fins dissabte, Tortosa i set localitats més de les Terres de l’Ebre i de la demarcació de Tarragona acullen la sisena edició dels CSIT World Sports Games. Per segona vegada hi participa Catalunya com a delegació i, per primer cop, ho fa com a amfitriona. L’esdeveniment té un indubtable atractiu poliesportiu però tot posant al mateix nivell valors com la integració, la convivència i la tolerància, tal com va quedar reflectit en la cerimònia d’inauguració de dimarts. Durant els parlaments, el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), Jaume Domingo, va tenir un record per a l’Olimpíada Popular que havia de començar a Barcelona el 19 de juliol de 1936, frustrada per l’alçament armat del General Franco. En aquest sentit, l’Aula didàctica del Museu de Tortosa acull l’exposició  ‘L’esport popular a Catalunya. Història d’un Somni’.

La selecció catalana de korfbal i la neerlandesa sub-21, en motiu d'un partit amistós a Castellbisbal.
La selecció catalana de korfbal i la neerlandesa, en un precedent a Castellbisbal.

Catalunya-Països Baixos de korfbal
La selecció catalana absoluta de korfbal jugarà dos partits amistosos contra els Països Baixos aquest dissabte al matí. Seran a les 11 h i les 12.15 h, en format de quatre parts de 10 minuts, a l’Illa Esportiva de Castellbisbal. Els partits formen part de la preparació per al mundial de Sud-àfrica d’aquest mes d’agost, amb el valor afegit que seran contra la millor selecció del panorama internacional i màxima favorita. Per tant, el repte per als jugadors i jugadores de Xavi Vidal i Jose Álvarez és tan enorme com engrescador.

La senyera a l'europeu de clubs de Twirling a Gormanston (Irlanda).
La senyera a l’europeu de clubs de Twirling a Gormanston (Irlanda).

Europeu de Twirling
Un total de 115 esportistes formen part de la delegació de la Federació Esportiva Catalana de Twirling (FECT) que, del 4 al 8 de juliol, disputen el Campionat d’Europa d’Eslovènia. La principal novetat d’aquesta competició, respecte a la celebrada fa dos anys a Tortosa, és que el nombre de països participants ha augmentat a sis: Eslovènia, Irlanda, Romania, França, Croàcia i Catalunya. La selecció catalana l’ha determinat una comissió tècnica, en funció de resultats oficials com els del Campionat de Catalunya. L’objectiu serà repetir els èxits del 2015 i del 2017, quan Catalunya es va proclamar campiona continental.

La selecció catalana, al 25è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de bàsquet en cadira de rodes.
La selecció catalana, durant la 25a edició del  Ciutat de Barcelona.

Ciutat de Barcelona de bàsquet en cadira de rodes
La selecció catalana de bàsquet en cadira de rodes es podrà tornar a posar a prova a escala internacional durant el 26è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, 9è Memorial Joan Palau i Francàs, que tindrà lloc tant dissabte com diumenge al CEM l’Espanya Industrial (Carrer Muntades, 37 de Barcelona). Catalunya debutarà dissabte (11.15 h) contra Irlanda i, durant el mateix dia, s’enfrontarà a Bèlgica (16 h) i Portugal (19.30 h). En funció de la classificació, diumenge jugarà la final o el partit pel tercer i quart lloc. Tots els partits dels amfitrions es donaran en directe a través del canal de Youtube de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF).

La selecció catalana sub-25 de softbol, a la Prague Softball Week.
La selecció catalana sub-25 de softbol, a la Prague Softball Week.

Contra equips americans de beisbol i softbol
Just després del cap de setmana, dilluns, començarà una sèrie de cinc partits de les seleccions catalanes sub-20 i Sènior 1a Divisió de beisbol contra l’equip americà AAU Baseball International Collegiate Team (Maryland). Els primers jugaran els dies 8 (Montjuïc, 17 h), 9 (Montjuïc, 15 h) i 10 (Viladecans, 11 h); mentre que els segons ho faran dilluns (20 h) i dimarts (20 h), sempre a Montjuïc. D’altra banda, la selecció catalana sub-22 de softbol femení s’enfrontarà el dissabte 13 de juliol (18 h, Sant Boi) i el dilluns 15 de juliol (18 h, Viladecans) a un combinat americà. Encara hi haurà més compromisos pels joves jugadors catalans contra l’MVP International, tots ells a Viladecans. Divendres 12 de juliol (18 h) serà el torn de la Catalunya Baseball Academy U16; dissabte 13 de juliol (12 h), una altra vegada de la Catalunya Baseball Academy U16; i diumenge 14 de juliol (11 h), de la selecció catalana Junior League.

El logo dels World Roller Games Barcelona 2019.
El logo dels World Roller Games Barcelona 2019.

Als World Rollers Games, protagonistes sense competir
Des d’ahir dijous fins al 14 de juliol, Barcelona i quatre subseus més acullen els World Roller Games 2019. Un esdeveniment espectacular que aglutina onze modalitats esportives diferents relacionades amb el patinatge i 4.120 competidors de 81 delegacions diferents. Entre elles, malauradament, no hi ha Catalunya, que haurà de reduir el seu protagonisme, una vegada més, a l’excel·lència organitzativa i a l’ambient a les graderies. Esportivament, tots els èxits dels nostres competidors -en molts casos, molt majoritaris- se’ls adjudicarà directament la delegació espanyola, amb l’excepció del patinatge artístic de grups de xou, on el CPA Girona, el CPA Olot i el Reus Deportiu es representaran a ells mateixos com a clubs. Segur que la cita esportiva serà un gran èxit, però no podem deixar de pensar fins a quin punt encara ho seria més amb les seleccions catalanes sobre els terrenys de joc.