04.07.19
Beisbol i Softbol

La selecció catalana sub-15, tercera del Campionat d’Europa-Àfrica de beisbol

La derrota contra la República Txeca (5-0) a Kutno (Polònia) l’ha deixat sense la possibilitat d’optar a disputar les Junior League World Series als Estats Units

La selecció catalana sub-15 de beisbol ha acabat el Campionat d’Europa-Àfrica Junior League en tercera posició. L’equip dirigit per Marc Carrillo, amb l’ajuda d’Alberto Magallón i Pepe Romero, s’ha quedat a un pas de disputar la final, però ha caigut contra el representant de la República Txeca (5-0) en el penúltim partit disputat a Kutno (Polònia). D’aquesta manera, s’ha esvaït el somni de poder disputar les World Series (de l’11 al 18 d’agost) als Estats Units. Un privilegi que només estava reservat al campió. Tanmateix, s’ha de tenir present que Catalunya tot just debutava en aquesta competició.

La selecció catalana sub-15, al Campionat d'Europa-Àfrica Junior League 2019 a Kutno (Polònia).
La selecció catalana sub-15, al Campionat d’Europa-Àfrica Junior League 2019.

A remolc del debut
El combinat català ha tingut un calendari difícil, ja que després del sorteig de calendari, el primer partit el va enfrontar al representant d’Itàlia, l’Emília-Romanya. Els catalans van caure derrotats (6-2) contra l’altre equip que s’ha classificat per a la final. Després d’aquesta dura derrota en el primer partit, Catalunya havia de guanyar totes les eliminatòries restants per poder arribar a la desitjada final, cosa que ha aconseguit fins al duel enfront dels txecs. Les victòries es van succeir contra els representants d’Hongria (10-0), els Països Baixos (9-1) i Lituània (7-4).

La selecció catalana sub-15, al Campionat d'Europa-Àfrica Junior League 2019 a Kutno (Polònia).
L’equip català de Junior League, en el debut a Kutno (Polònia).

La classificació queda pendent
La selecció catalana de Junior League haurà d’esperar a una altra ocasió per classificar-se per a les World Series dels Estats Units. Una gesta que sí ja han aconseguit anteriorment altres combinats de la Federació Catalana de Beisbol i Softbol (FCBS). L’any 2016, l’equip de Senior League -sub-17-, es va proclamar campió d’Europa-Àfrica i va participar en el torneig que va tenir lloc a Bangor (Maine). L’any passat van ser els nois de la Little League -sub-13- els qui van prendre el testimoni i van poder viure una gran experiència a Williamsport (Pensilvania). Del 19 al 27 de juliol, aquests últims, també a Kutno (Polònia), tindran l’oportunitat de repetir l’èxit en el Campionat d’Europa-Àfrica 2019.