04.07.19
BikeTrial

Tercer lloc per a Júlia Mallén a l’europeu de BikeTrial de Brumano

Conrad Navarro hauria pogut donar el segon podi a la selecció catalana però problemes mecànics el van allunyar fins a la cinquena posició

Júlia Mallén es va classificar en la tercera posició de l’europeu de BikeTrial que va tenir lloc a Brumano, molt a prop de Bèrgam (Llombardia). La pilot de Cerdanyola del Vallès va tancar la primera volta a un sou peu de la segona plaça però en la segona va cedir més del previst. Pel que fa a la resta de components de la selecció catalana, Conrad Navarro també va optar durant bona part de la prova al podi però problemes mecànics el van relegar al cinquè lloc de la categoria Júnior. Finalment, Eloi Calvet va ser setè en Benjamin.

De més a menys
Júlia Mallén va tancar la primera volta amb 26 peus, un menys que la txeca Alzabeta  Vaneckova i vuit menys que la també pilot local Iva Antlova. Tanmateix, mentre la cerdanyolenca va baixar el seu rendiment (32 peus), Vaneckova va anar a més (tan sols 14), fins al punt de discutir-li la victòria a la seva compatriota, que va resistir. S’ha de tenir present que era la primera competició absoluta de Mallén, de 13 anys, que la temporada passada encara competia conjuntament amb nois. Pel que fa a Conrad Navarro, va tancar la primera volta tercer amb 21 peus, cinc més que el segon i tres menys que el quart, però va acabar patint una punxada i, més tard, va doblegar el disc.

A prop del cinquè
La categoria Benjamin, amb 16 pilots, era la que tenia més participants. Eloi Calvet va ser prou regular en les dues voltes (26 i 27 peus) i tant hauria pogut acabar en cinquè lloc (es va quedar a quatre peus) com més enrere (el novè en va fer 55). Sí que és cert que els quatre primers van tenir un rendiment molt superior, especialment el txec Vojtech Veprek, que va ser l’únic participant en l’europeu que va aconseguir acabar la competició sense cap fiasco.

El mundial, pròxim desafiament
La pròxima cita de la selecció catalana serà el mundial de Kramolín (República Txeca), que tindrà lloc del 12 al 17 d’agost. Allà és previst que la delegació de la Unió Catalana de BikeTrial sigui molt més massiva, amb entre 20 i 30 seleccionats. Les dates són molt més propícies.