03.07.19
Beach Tennis

Quart títol mundial de beach tennis per a Catalunya

L’equip de l’ABTCat va repetir l’èxit a Castelldefels després de batre en una emocionant final (2-1) Polònia, gran revelació en apartar Itàlia per primera vegada de l’enfrontament decisiu

L’equip A de l’ABT Catalunya es va proclamar campió del món de beach tennis en la competició disputada aquest cap de setmana a Castelldefels. És el quart títol del combinat (2012, 2014, 2018 i 2019) i el segon consecutiu, tot coincidint amb la disputa del torneig al Baix Llobregat. La participació va ser de rècord, amb de més de 300 esportistes de 22 països diferents, cosa que va fomentar la presència d’un segon conjunt català. En el seu cas, va arribar fins als quarts de final contra Polònia, sorprenent finalista en deixar Itàlia fora de l’enfrontament decisiu (1-2) per primera vegada en 19 edicions.

La_celebració de la selecció_catalana, campiona_al_mundial_de_Beach_Tennis_Castelldefels_2019.
La celebració de la selecció catalana, just després de guanyar la final.

Emoció absoluta
Catalunya A va arribar fins a la final amb molta solvència, tot superant consecutivament Lituània i el Brasil B. Ja en la final, Clara Grifoll i Mireia Rebull van plantar cara a les poloneses Aleksandra Adamska i Magdalena Kalasz però, tot i haver-se arribat a avançar 5-2, van acabar cedint (7-9). En els dobles masculins, Gerard Torres i Santi Puente no van tenir problemes per batre Nikodem Pasika i Michal Wiecek (9-2), de manera que tot va quedar pendent dels dobles mixtos. Rebull i Pol Filella van començar molt bé contra Adamska i Piitzr Adamiak (4-1) però, minuts més tard, van estar contra les cordes, amb 5-8 i una pilota de partit en contra. L’excel·lent gestió emocional de la situació els va permetre arribar al joc decisiu on, després de superar una altra pilota de partit, van acabar guanyant (9-8, 10-8 al desempat).

Els components del doble masculí B de Catalunya i els de Sardenya, amb el logo d'Òmnium Cultural de l'Alguer, al mundial de Beach Tennis Castelldefels 2019..
Els components del doble masculí B de Catalunya i el de Sardenya.

El B, fins a quarts
Polònia havia estat el botxí de l’equip B de l’ABT Catalunya, format per Marta Serrano, Maca Robledo i Adriana Pascu; i Àlex Moya, Ivan Conde i Albert Becerra. Abans, en la primera eliminatòria, els catalans havien eliminat (2-0) Sardenya, una selecció que compta amb el suport institucional d’Òmnium Cultural de l’Alguer. En els dobles masculins Àlex Moya i Ivan Conde es van imposar 9-4 i Macarena Robledo i Marta Serrano, 9-7. Per tant, no va ser necessària la disputa del partit de dobles mixtos.

La selecció catalana B, al mundial de Beach Tennis Castelldefels 2019. Foto: Marina Julman / ABTCat.
La selecció catalana B, durant el mundial. Foto: Marina Julman / ABTCat.

Sis medalles més
Al marge de la victòria per nacions, la delegació catalana va conquerir sis medalles més, de les quals una d’or: la de Roser Rallo fent parella amb la italiana Roberta Meardi en els dobles per a majors de 50 anys. En els dobles masculins Pro, els italians Simone Babini i Gianluca Fornari van guanyar la final als catalans Gerard Torres i Pol Filella, que van acusar l’esforç acumulat durant l’exigent final per països. El compromís amb l’equip també li va costar una més que presumible medalla a Clara Grifoll i Mireia Rebull en els dobles femenins Pro, ja que van haver de renunciar a la competició per la coincidència d’horaris amb la final contra Polònia, que estava limitada pels vols programats. Aquest sacrifici va merèixer un reconeixement especial per part del seleccionador català, Marcial Prieto.

El podi per nacions del mundial de Beach Tennis Castelldefels 2019.
El podi per nacions del mundial de Beach Tennis Castelldefels 2019.

Les medalles catalanes

NATIONAL TEAMS
1- CATALONIA

MEN’S DOUBLES PRO/OPEN
2- GERARD TORRES (CAT) / POL FILELLA (CAT)
3- SANTI PUENTE (CAT) / PEP COSTA (CAT)

MEN’S SINGLES PRO
2- POL FILELLA (CAT)

OVER 30 WOMEN’S DOUBLES
3- TÀNIA GONZÁLEZ (CAT) / SOLIMAR VÁZQUEZ (VEN)

MEN’S DOUBLES OVER 50
2- ROBERT DIEZ (CAT) / LUIS GONZÁLEZ ROIG (CAT)

WOMEN’S DOUBLES OVER 50
1- ROSER RALLO (CAT) / ROBERTA MEARDI (ITA)