03.07.19
Bowling

Bons resultats al Campionat d’Europa Sènior de Bowling

Álvaro-José Cardona va ser el representant de Catalunya que va arribar més lluny, amb la 27a posició en la categoria B, la 50a individual i la 26a per parelles amb Fernando Gómez

Bons resultats en general dels representants catalans al Campionat d’Europa Sènior, que va tenir lloc durant la setmana passada a Bolonya (Itàlia). Álvaro-José Cardona, amb un total de 3440 pals (191,11 de mitjana), va obtenir els millors resultats de la selecció catalana, classificant-se en la 27a posició de la classificació global de la seva categoria -la B-, en la qual també participaven 173 esportistes. També va ser el 50è classificat en la prova individual i el 26è a la prova de parelles, juntament amb Fernando Gómez, d’un total de 80 parelles, A més, Cardona va assolir els millors resultats individuals a la prova de trios, amb una sèrie de 1201 pals (200,16 de mitjana). Completaven el trio, que va ser 39è, Fernando Gómez i Jordi Tubella, La prova de trios és sense categories i van prendre part un total de 173 equips.

Més classificacions
El conjunt català el formaven 10 esportistes, entre ells Maribel Montfort, única representant femenina, que va obtenir la posició 30 en la prova combinada d’un total de 86 participants. Montfort va disputar les proves de parelles i per equips fora de concurs, atès que no tenia parella. En la prova individual es va classificar en 48è lloc. Altres classificacions destacables són les assolides per Jordi Tubella (categoria A), 35è individual i  31è de 97 parelles amb Benet Boira; o la 27a posició en la categoria C individual de Fernando Gómez, d’un total de 203 participants. En aquesta mateixa categoria, la parella formada per Miquel Àngel Roig i Josep Pi va classificar-se en la 23a posició d’un total de 79 equips.

Classificacions en prova combinada
Categoria A: Jordi Tubella 49è i Carlos Martí, 100è de 139; categoria B: Álvaro Cardona 27è i Benet Boira, 83è de 173; categoria C: Fernando Gómez 44è, Jaume Ramisa 94è, Miquel Ángel Roig 103è, Pere Tusquellas 134è i Josep Pi, 141è de 206 participants. La categoria A, B o C la dona l’edat. Un total de 759 esportistes (518 homes i 241 dones) de 27 federacions europees van prendre part en la 28a edició de l’ESBC Championships, que organitza l’European Senior Bowlers Committee. Catalunya participa en aquesta competició des de l’any 2008.