01.07.19
Quidditch

Catalunya li pren a Espanya la novena plaça continental de quidditch

Al contrari que a Oslo 2017 (90*-50), la victòria en l’últim partit dels Jocs Europeus de Bamberg 2019 va ser per a la selecció catalana (80-110*)

Catalunya va tancar en la 9a posició la seva participació en els Jocs Europeus de l’IQA (l’Associació Internacional de Quidditch), que han tingut lloc aquest cap de setmana a Bamberg (Alemanya). De la mateixa manera que en l’edició de fa dos anys a Oslo, la selecció catalana es va jugar l’obtenció d’aquesta classificació, en l’últim partit, contra la selecció espanyola. El 2017, Espanya es va imposar (90*-50) però, en aquesta ocasió, els ‘Segadors’ van marcar la diferència agafant l’esnitx, cosa que equival a 30 punts i a la conclusió del duel (80-110*). La millor classificació històrica dels catalans segueix sent la 7a plaça de Sarteano 2015 però, mentre aleshores només hi havia 12 participants, a la capital noruega la xifra va augmentar a 15 equips i, en la localitat bavaresa, ja han estat 20.

Una acció de la selecció catalana en l'europeu de quidditch Bamberg 2019. Foto: Axel Casas Marcet.
Una acció de la selecció catalana. Foto: Axel Casas Marcet.

Triomf de prestigi contra Itàlia
La selecció catalana estava enquadrada al grup B on, després de la derrota inicial contra la finalment tercera, el Regne Unit (150-60*), va encadenar tres victòries consecutives: 130*-60, contra Dinamarca; 310*-10, contra Finlàndia; i 160-150*, contra Itàlia. Aquest últim èxit va ser especialment emotiu, per haver-se materialitzat al final amb la captura de l’esnitx i pel fet que els transalpins, vigents vuitens del món, són una selecció de prestigi. De fet, els italians van tancar els Jocs Europeus de Bamberg en cinquena posició. La segona plaça final mantenia Catalunya en la lluita per les medalles, per bé que ja sense cap marge d’error.

Una acció de la selecció catalana en l'europeu de quidditch Bamberg 2019. Foto: Axel Casas Marcet.
La selecció catalana de quidditch, a Bamberg 2019. Foto: Axel Casas Marcet.

França, rival massa potent
Per poder accedir a les semifinals, Catalunya havia de superar el segon classificat del grup A, França, i, més tard, el perdedor del duel directe entre dos primers de grup, Alemanya o Turquia. Les opcions es van esvair d’entrada. La selecció francesa va ser molt superior en tot moment i es va imposar amb claredat (90-40*) tot i cedir l’esnitx. Aleshores, per poder optar a la cinquena plaça, els ‘Segadors’ havien de batre Àustria, tercera del grup C, però els centreeuropeus es van mostrar infal·libles quan la selecció catalana es va carregar de targetes (70-180*).

La selecció catalana captura l'esnitx en l'europeu de quidditch Bamberg 2019. Foto: Axel Casas Marcet.
Una captura d’esnitx per part de Catalunya. Foto: Axel Casas Marcet.

Bon sabor de boca final
Per tot plegat, Catalunya es va veure abocada a tancar el torneig de la mateixa manera que en l’última edició, lluitant per les places de la 9a a la 12a. Aquesta vegada, el destí ha estat molt més benèvol. En els enquadraments, la selecció catalana va vèncer amb solvència Polònia (110*-30), mentre que Espanya tampoc no va tenir gaires problemes contra Eslovàquia (150*-90). El partit definitiu va ser emocionant i disputat, amb fases de domini alternes, fins que la captura de l’esnitx es va erigir en decisiva. Els ‘Segadors’ van estar més encertats i van certificar un pas endavant més en la seva ambició de consolidar-se entre les seleccions europees de referència. 

Classificació final

 1. França.
 2. Bèlgica.
 3. Regne Unit.
 4. Alemanya.
 5. Itàlia.
 6. Noruega.
 7. Àustria.
 8. Turquia.
 9. Catalunya.
 10. Espanya.
 11. Polònia.
 12. Eslovàquia.
 13. Països baixos.
 14. Escòcia.
 15. Eslovènia.
 16. Dinamarca.
 17. Suïssa.
 18. Irlanda.
 19. República Txeca.
 20. Finlàndia.